Tilstandskontroll i sterk vekst

IKM Instrutek AS er sertifisert av DNV som «Certified Service Supplier Engaged in Condition Monitoring of Machinery Onboard Mobile Offshore Units and Ships».
Som en komplett leverandør med sterk fokus på høyest mulig service grad, fleksibilitet og tett samarbeid med kundene har vi hatt stor suksess innenfor tilstandskontroll tjenester de senere år og opplever nå en sterk vekst. Dette medfører at vi er i ferd med å ansette ytterligere personell med kompetanse innenfor områdene vi leverer varer og tjenester.

I dag er har vi hovedkontoret i Larvik og avdelingskontorer i Stavanger og Bergen. Totalt er vi nå 16 høyt kvalifiserte personer som jobber med tilstandskontroll, alt i fra Service ingeniører til Sivilingeniører. Bergen er et av våre viktigste områder hvor vi har et analysesenter med vibrasjonsovervåking av maskineri, og vi har ambisjoner om å doble staben i Bergen i 2013 og videre bemanne godt opp i 2014. Dette kommer i tillegg til oppbemanning ved hovedkontoret i Larvik.

Tilstandsbasert vedlikehold er et viktig område vi tilbyr våre kunder både innen offshore og shipping. Vår engineeringsavdeling jobber tett sammen med kundene for å implementere de rette vedlikeholdssystemer og rutiner for å unngå kostbare havarier. IKM Instrutek har blant annet signert en rammeavtale med Statoil innenfor tilstandskontroll.

IKM Gruppen er en av de store lokomotivene innen service og tjenester til offshore industrien, noe som medfører at våre tjenester innen tilstandskontroll markedsføres godt innenfor segmentet.

Våre kjerneområder er
Overvåking og maskinvern systemer, vibrasjonsmåling og vibrasjonsanalyse, laseroppretting, balansering, akustikk, nettkvalitet/THD og termografering. Videre har vi oppfølging av online vibrasjons systemer ved vårt analysesenter. Vi utfører engineering, trouble shooting, teknisk support, installasjon av systemer og vedlikeholds strategier for forebyggende vedlikehold. I tillegg er opplæring av brukerne en viktig del av vår service ovenfor våre kunder og samarbeidspartnere.

ATEX produkter
Et meget viktig område innen tilstandsbasert vedlikehold er å kunne foreta vibrasjonsmålinger og dette fortrinnsvis ved hjelp av permanente online systemer med analysering onshore ved service selskapets analysesenter. I offshore står en del utstyr i ATEX område og vi leverer trådløse ATEX Zone 0 sensorer nettopp for dette formålet. Dette gir unike muligheter offshore.

Software
Produktene og software som leveres er state-of-the art produkter siste teknologi og touch screen som dekker alle de måleparametere som kreves innenfor våre områder. Flere av produktene er bla. ATEX Zone 0 godkjent.

Profesjonalitet, høy service grad og tett samarbeid
Markedet vil være økende for alle typer vedlikeholdstjenester og de profesjonelle aktørene har stadig større fokus på preventivt tilstandsbasert vedlikehold. Det er her vi vil hjelpe våre kunder og samarbeidspartnere ved å sørge for et tett og godt samarbeide basert på langsiktige og gode avtaler både med kunder og leverandører!

Ved å foreta denne form for forebyggende vedlikehold på roterende maskineri om bord i skip og flyttbare offshore enheter vil man redusere behovet for å foreta unødige inngrep og service iht gitte service intervaller for gir, elektriske motorer, pumper, turbiner, drilling utsyr samt undervannsdelen av thrustere. Man vil dermed spare store kostnader i form av service og ikke minst tid.

Med tett samarbeid og langsiktige avtaler sammen med de rette produsentene av utstyr innenfor områdene har vi også tilgang til enorm kompetanse innenfor vibrasjon/akustikk og 3D modellering, strukturberegninger, samt meget stor tilgang til engineering- og service kapasitet innenfor flere av fagfeltene, størst innenfor vibrasjon, oppretting og akustikk.

Informasjon
Se gjerne mer på www.IKM.no/instrutek eller ring gjerne for å få ytterligere informasjon vedrørende DNV godkjennelsen eller øvrige områder

Hindre uønsket inntrengning

Red Lion RAM 6021, som forhandles av Autic, presenterer en ny industriell ruter for å integrere industrielle automasjonsnettverk med virksomhetens øvrige nettverk
Les mer

Øker brukeropplevelsen ved måling av gass

Honeywell introduserte nå strømningsmåler og gassvolumberegner som sikrer en pålitelig og mer intuitiv løsning for konvertering av fiskalt gassvolum.
Les mer

Rask dataoppsamling og analyse

Emerson Process Management introduserer CSI 2140 Machinery Health Analyzer, neste generasjonen av sine portable verktøy for analyse av maskinvibrasjoner for å avdekke potensielle problemer før de forårsaker uplanlagt stopp.
Les mer

Samler alle funksjoner

Nordgrens tretrinns filtreringssystem presenterer en ideell måte for å beskytte sensitivt nedstrøms utstyr mot skade eller feil, noe som forlenger levetiden.
Les mer