Kotek XL_Prime_fam crop

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.
2023-09-28
Pepperl_Einlagenscanner crop

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Gir raske og presise målinger

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseff...
2023-09-27
UR Kameleon

De første robotene er ventet til Norge allerede i oktober

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.
2023-08-30
Pepperl Applikation_Rotorblatt crop

Kan konfigureres for et bredt spekter av bruksområder og bevegelsesmønstre

Kan realisere feilfrie vinkelmålinger

Det dynamiske inklinometeret IMU F99 fra Pepperl+Fuchs kombinerer en akselerasjonssensor med et gyroskop og en intelligent sensorfusjonsalgoritme i en og samme enhet. Denne kombinasjonen tillater kompensering av dynamiske bevegelser og sikrer nøyaktig krengningsmåling.
2023-08-29
telemequanic Christian Balle crop

Nå får vi enda flere ressurser og spesialkompetanse

Elektronikkgigant kjøper Telemecanique Sensors

Yageos oppkjøp av Telemecanique Sensors gir selskapet en solid plattform for å styrke sin virksomhet i Norden og globalt. Yageo, en av verdens ledende produsenter av elektroniske komponenter kjøper Telemecanique Sensors, som er en del av Schneider Electric.
2023-08-22
Goodtech Inmotion crop

Goodtech utvider samarbeidet med Inmotion Technologies

Skal bygge enda en ny monteringslinje for selskapet. Goodtech signerte tidligere i år en kontrakt på en monteringslinje med Inmotion Technologies, en av verdens ledende leverandører av motorkontroll, elektriske motorer og annet hjelpeutstyr til motorindustrien.
2023-07-07
NORD-NORDAC-ON-variants crop

Frekvensomformeren NORDAC ON – nå med utvidet effektområde

NORD DRIVESYSTEMS utviklet spesielt sine desentraliserte NORDAC ONSK 300P frekvensomformere for kravene til horisontal transportørteknologi innen intralogistikk og lager. Inverterne kjennetegnes av et integrert Ethernet-grensesnitt, IIoT-evne, full pluggbarhet og en kompakt design. Nå er effektområd...
2023-07-05
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solid utstyr for fiske i tøffe omgivelser

Mustad har lange tradisjoner på Gjøvik, allerede på 1870-tallet lagde de verdens første fiskekrokmaskin. Hundre år senere lanserte de sitt automatiserte linefiskesystem. En helektrisk og digitalisert plattform for automasjon av linefiske reduserer energiforbruket og gir bedre kontroll på utsetting o...
2023-07-04
Elni

Industribedrifter sliter med å dokumentere gevinst på sine digitale investeringer

Programvareselskapet IFS offentliggjør nå resultater fra studien; Shaping the Future of Manufacturing. En studie som viser hvor langt industribedrifter har kommet i sin digitale transformasjon, basert på deres planer for fremtidige investeringer og status på IT-strategier og utfordringer. Målet er å...
2023-06-20
KUKA rask crop

Nytt i KUKAs portefølje – to raske roboter

KUKA Nordic kan nå tilby både en ny DELTA- og en ny SCARA-robot. To mindre maskiner som begge er egnet for rene miljøer.  – Dette er to høypresisjonsroboter som er et resultat av en direkte etterspørsel på markedet, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.
2023-06-15
NORD-surface-treatment crop

Korrosjonsbestandighet tilsvarende rustfritt stål

Drivspesialisten NORD DRIVESYSTEMS leverer et bredt spekter av drivløsninger laget av aluminium for emballasjeindustrien. For nesten alle drivkomponenter tilbyr selskapet også overflatebehandlingen nsd tupH. Dette gjør drivteknologien spesielt korrosjonsbestandig og robust.
2023-06-14
Pepperl krengning crop

Sikrer nøyaktig krengningsmåling

Det dynamiske inklinometeret IMU F99 fra Pepperl+Fuchs kombinerer en akselerasjonssensor med et gyroskop og en intelligent sensorfusjonsalgoritme i en og samme enhet. Denne kombinasjonen tillater kompensering av dynamiske bevegelser og sikrer nøyaktig krengningsmåling.
2023-06-09
Schneider Onninen crop

Vil styrke Onninen på flere felt, men spesielt mot industriell automasjon

Trapper opp industrisatsningen gjennom partnerskap

Onninen blir registrert medlem av Schneider Electric Alliance Program for industriautomatisering-distributører. Digitaliseringen skyter fart, Industri 4.0 er i full blomst, og de mest fremoverlente selskapene velger å alliere seg for å utløse teknologipotensialet fullt ut.
2023-06-02
CTM Lyng crop

Har i flere år har jobbet med å utvikle kortest mulige verdikjeder

CTM Lyng nominert til Siva-prisen 2023

CTM Lyng er en av 5 finalister til årets Siva-pris, som deles ut til en virksomhet med et betydelig bidrag til å redusere miljøavtrykket til norsk industri. CTM Lyng produserer blant annet termostater, dimmere og komfyrvakter i Norge. 
2023-05-30
Freyr CQP 2 (1) crop

Automasjon og digitale tvillinger gir superrasjonell batteriproduksjon

Siemens og FREYR kunngjorde på Hannover-messen et strategisk partnerskap for bærekraftig batteriproduksjon med bruk av automatiserings- og digitaliserings teknologi. Selskapene vil forene krefter gjennom hele prosessen fra batteridesign til automatisering av produksjonslinjene.
2023-05-26
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slut...
2023-05-22
Omron Flow Autonomy crop

Programvarepakke med optimert AMR-applikasjonskonfigurasjon

OMRON har nå lansert Fleet Operations Workspace (FLOW) Core 3.0-programvare. Den kraftige plattformen utvider bruksområdet til autonome, mobile roboter (AMR) i OMRONs LD- og HD-serier og forenkler AMR-adopsjon og flåtestyring. Integrerbare sporingsfunksjoner og ytelseskontroll.
2023-05-15
Norsk Titanium - Ignition_3D-printer crop

Scada-systemet som er modent, frempå – og med masse muligheter

Primæroppgaven hans er å programmere maskinens PLSer, for dernest å lede utviklingen av Ignition. – Den største flaskehalsen er at jeg har vært alene med alle oppgavene, sier Jon Forbord. Han er en av tre automasjonsingeniører hos Norsk Titanium. De har ansvaret for hvert sitt felt hos Norsk Titaniu...
2023-04-26
Graphic Group Mensch & Medien Gm

Nye Axioline Smart Elements for potensialsegmentering

Porteføljen med digitalutgangsmodulene Axioline Smart Elements fra Phoenix Contact er utvidet med tre Smart Elements for potensialsegmentering direkte på I/O-stasjonen. Disse Smart Elements tilrettelegger 24 V I/O-forsyningsspenningen UP og tilsvarende masse (GND), som forsynes på siden til en Axiol...
2023-04-24