Autic måler crop

Gunstig dersom data skal benyttes til styring, maksvokting eller energirapporter

Informasjon om eget strømforbruk direkte fra måleren

Alle nye AMS målerne  kommer med HAN, forhandles av Autic AS, (Home Area Network) port der måleren kan sende målerdata.
2020-06-23
Elektriske busser, Ruter. Foto: Krister Sørbø, REDINK

Vanskelig å nå målene uten at transportsektoren elektrifiseres

Legger til rette for elektrisk transport

Norge når ikke klimamålene uten elektrifisering av transportsektoren. Dette krever løsninger og infrastruktur aktørene er enige om slik at man har forutsigbarhet. Norsk Elektroteknisk Komite har derfor etablert Eltransportforum for at aktørene skal ha en arena for diskusjon og felles løsninger.
2020-06-11
Sebastian Engels

Elektrisk planlegging alene tar nå kun 20 % av den opprinnelige tiden

Kontrollskapteknologi hos HPS ved hjelp av Eplan Cogineer

Kontrollskap-produsenter som automatiserer planleggingsprosessene sine, får fordel av kortere prosjekttider og høyere kvalitet. Sekundære prosesser, som utforming av dokumentasjon kan også forenkles. Men hvor mye tid kan lagres i løpet av en hel prosess?
2020-06-10
Schneider masterPact crop

33 % av alle skip vil ha batterier som energikilde innen 2050

Ny effektbryter for maritime applikasjoner

Schneider Electric lanserer MasterPact NW EPDC-D 1100V DC, en effektbryter som er testet, godkjent og sertifisert for maritime applikasjoner. - En tydelig trend innen skipsdesign de siste årene er økt bruk av hybride elektriske fremdriftssystemer, forklarer Lasse Baugerud, Offer Manager i Schneider ...
2020-06-03
NORD-IE5plus-Motor crop

Har betydelig lavere tap enn den nåværende IE4-serien

Kostnadsreduksjon med høytytende og energieffektive motorer

NORD DRIVESYSTEMS har utviklet en ny synkronmotor med betydelig høyere energieffektivitet (IE5+). Denne motoren er et tillegg til de standardiserte girmotorvariantene i LogiDrive-systemene og er spesielt godt egnet for å redusere antall varianter. Det betyr at IE5-synkronmotoren passer ekstra godt f...
2020-05-28
AMNYTT 03 2020 kollasj crop

AMNYTT 03 2020 er distribuert

Teknologi kan være svaret på flere av utfordringene. Automatisering og digitalisering kan løse mange av problemene vi i dag ser. Jo færre personer det er i et lokale, for eksempel produksjonshall, dess lavere er sannsynlighet er det for smitte.
2020-05-26
Ruter Ladeanlegg Alnabru 2 - Eier Ruter_crop

Nye aktiviteter for elektrifisering av landbasert transport

Enova og NEK utvider samarbeidet om samferdsel

NEK og Enova etablerte Landstrømsforum sammen i 2017. Nå har organisasjonene inngått en ny rammeavtale som skal sikre arbeidet med standardisering av el-transport fram til 2025. Mamarbeidet mellom NEK og Enova startet i 2017 med etableringen av Landstrømsforum.
2020-05-15
Schneider TeSysIsland crop

Prosjekteringsoppgaver automatiseres og tar kortere tid

Ny intelligent motorstarter fra Schneider Electric

Maskiner blir Industri 4.0 kompatible med Schneider Electric TeSys island, en intelligent, digital lasthåndteringsløsning designet for å starte, beskytte, styre og overvåke motorer og andre elektriske laster opptil 80A (AC1) eller 37kW/40hk ved 66A (AC3) i en elektrisk kontrolltavle.
2020-05-12
Valèry Kloubert

Brukerne mottar praktisk støtte i sin endrede arbeidshverdag

Alt på nett: Webcaster, opplæring og rådgivning

Nå for tiden arbeider mange hjemme. Derfor tilbyr EPLAN flere nettjenester, inkludert webcasts, for å gi brukerne spesifikk praktisk støtte. Muligheten for fjernrådgivning og møter med konsulenter via videokonferanse er en ny tjeneste fra EPLAN til selskaper - støttet av nettkurs fra EPLAN Training ...
2020-05-05
NORD-LogiDrive crop

NORD DRIVESYSTEMS lager skreddersydde drivløsninger til bruk innen intralogistik

Energibesparelser og et redusert antall varianter

Skreddersydde drivkonsepter basert på LogiDrive-systemet fra NORD DRIVESYSTEMS representerer et optimalt kompromiss mellom energibesparelser og en reduksjon i antall varianter. Konseptene fungerer glimrende i store intralogistikksystemer på flyplasser og pakkesentraler med store antall drivenheter. ...
2020-04-24
Adroit SSA3075X Plus 3 crop

Seriene følger det samme fleksible og effektive brukergrensesnittkonsept

SIGLENT Technologies lanserer to nye produkter i RF-instrument

De nye modellene består av spektrum og Vektor-nettverksanalysatoren SVA1075X og spektrumanalysatoren SSA3075X Plus, begge med et frekvensområde opp til 7,5 GHz. SIGLENT utvider portefølje for å dekke det økende behovet for høyere frekvenser ved utvikling av 5G-applikasjoner.
2020-04-17