SINTEF autonom crop

AEGIS skal gjøre Europas transportsystem grønnere og mer fremtidsrettet

80 millioner kroner til SINTEF-ledet EU-prosjekt på autonome skip

Prosjektet skal utvikle automatiske logistikkløsninger for sjø og innenlands vannveier. Ca. 32 millioner kroner går til norske deltagere. Krav til grønnere transport, belastning på veisystemene og plager fra støy og støv gjør sjø- og elvetransportene interessante som alternativ til lastebil.
2020-06-08
Dynages Scana crop

Ledende leverandører av hydrauliske ventilstyresystemer til olje-, gass- og skip

Scanas datterselskaper får nye navn

Som et ledd i byggingen av sterke maritime merkevarer, endrer Scana ASAs porteføljeselskaper Scana Skarpenord, Scana Offshore og Scana Subsea navn til henholdsvis Skarpenord, Seasystems og Subseatec.
2020-06-04
Axflow Wika crop

Nærhet til kundene er avgjørende for effektive løsninger

AxFlow AS - mangeårig distributør for WIKA i Norge

WIKA er en global markedsleder innen måling av trykk, temperatur, nivå og flow og har blitt representert i Norge siden 1991 av AxFlow AS. I samarbeid med kundene utvikler de omfattende løsninger basert på måletekniske komponenter av høy kvalitet, som til slutt blir integrert i de ulike prosessapplik...
2020-06-03
AMNYTT 03 2020 kollasj crop

AMNYTT 03 2020 er distribuert

Teknologi kan være svaret på flere av utfordringene. Automatisering og digitalisering kan løse mange av problemene vi i dag ser. Jo færre personer det er i et lokale, for eksempel produksjonshall, dess lavere er sannsynlighet er det for smitte.
2020-05-26
SCANA Styrk Bekkenes_CEO_CROP

tydelig DNA fra den maritime bransjen

Incus Investor skifter navn

Investeringsselskapet Incus Investor skifter navn til Scana ASA, staker ut en ny kurs og flytter hovedkontor til Bergen. Gjennom sine datterselskaper har Incus Investor forvaltet en bred nordisk industrihistorie som strekker seg flere hundre år tilbake i tid.
2020-05-19
Siemens SAS Equinor crop

Sikkerhets- og automatiseringssystemer er selve hjernen til plattformene

Equinor har signert rammeavtale for sikkerhets- og automatiseringssystemer (SAS) med Siemens Energy

Sammen med Equinor skal Siemens Energy jobbe med å sikre høy oppetid, unngå produksjonsstopp, oppnå lavere kostnader, og ta i bruk grønnere løsninger. Avtalen ble signert i slutten av 2019, og gjelder både eksisterende felt der Siemens Energy er leverandør, samt mulig nye prosjekter.
2020-05-13
FINT Trådløs crop

Brukeren kan spesifisere opptil 8 dynamiske variable

WirelessHART adapter med Modbus RTU grensesnitt

Fieldbus International AS, Fint, lanserer i dag en ny løsning for å koble Modbus RTU instrumenter til et trådløst nettverk, for eksempel i IIoTapplikasjoner.
2020-04-27
Altendorf endress 2 crop

Vi hjelper kundene våre med å øke ressurseffektiviteten

Endress+Hauser mottar toppkarakter for bærekraft

Gruppen oppnår Gold Recognition Standard i global EcoVadis revisjon for fjerde gang på rad. Endress+Hauser er plassert i øverste pulje av selskaper i EcoVadis-bærekraftsrevisjonen for fjerde gang på rad. Gruppen forbedret nok en gang sitt samlede resultat: med 72 poeng er Endress+Hauser nå blant de ...
2020-04-24
SIMATIC IOT2050

Sikker dataoverføring mellom enheter og skytjenester

Neste generasjon gateway for industrielle IoT løsninger fra Siemens

Industriell IoT er den viktigste tilretteleggeren for digitalisering og en fleksibel og robust gateway som takler ulike kommunikasjonsutfordringer er dermed en avgjørende faktor for at man skal kunne lykkes med digitalisering.
2020-04-22
nexy_Halle mit Funkwellen crop

Topp moderne dashboard gir en klar visualisering av status

Løsninger for trådløst nettverk for digitalisert produksjon

Nye funksjoner for trådløst nettverk. Trådløs" er den siste versjonen av steutes trådløse nettverk-løsning "nexy", som forhandles av Elteco AS, som tilrettelegger for overføring av sensordata til tingenes internett (IoT) eller andre overordnede IT-systemer.
2020-04-16
Krohne PR 4512 crop

Få tilgang til alle prosessdataene dine via Bluetooth – nyhet fra PR electronics

Aktiver Bluetooth-kommunikasjon og datalogging på alle PR 4000- og PR 9000-enhetene fra krohne Instrumentation. Monter 4512 i fronten av transmitterne fra PR-elektronikk, og installer PPS-appen på smartenheten din (iOS og Android). Dette muliggjør direkte overvåking av prosessdataene dine, data- og ...
2020-04-02