
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Det er ikke første gang Johan Castberg er utsatt. Det flytende produksjonsskipet ble opprinnelig bygget i Asia, men jobben var dårlig utført. Sveisepunkter måtte gjøres på nytt og senere kom covid slik at prosjektet gikk på kjempeoverskridelser og endte opp med å bli nesten tre ganger så dyrt og to år forsinket.
Det er så langt boret 14 brønner på feltet, 12 av disse er allerede klare for produksjon og det er nok til å bringe feltet på platånivå (220 000 fat). Estimert utvinnbare volumer fra Johan Castberg er mellom 450 og 650 millioner fat olje. Produksjonsskipet har blitt koplet opp til undervannsanlegget og prosjektet er i en avsluttende fase før oppstart.
– Vi er nå i den avsluttende fasen av i ferdigstillelsen. Operasjonene har blitt noe forsinket av dårlig vær. Vår plan er å starte opp Johan Castberg i januar/februar 2025, sier Tungesvik.
Les siste AMNYTT magasin her
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.