
Ultrasonisk kamera for å avdekke gasslekkasjer
Nytt agentur fra Håland Instrumentering AS, Distran portable kamera som gjør gasslekkasjer synlige gjennom sine ultrasoniske sensorer. Ultralyden fra en gasslekkasje fanges opp ved hjelp av en avansert sensorteknologi. Frontpanelet har 124 mikrofoner/sensorer som lokaliserer ultralyden, samt et optisk kamera.
Gasslekkasjen vises umiddelbart på skjermen sammen med beregnet lekkasjerate.
Ved hjelp av kameraet kan en raskt inspisere koblinger, flenser, ventiler, pumper m.m. for å avdekke gasslekkasjer.
Det håndholdte og brukervennlige kameraet kan finne og visualiserer alle typer gasslekkasjer med stor nøyaktighet. Inkludert hydrogen, naturgass og instrument-/arbeidsluft.
Kan også avdekke vakumlekkasjer.
Distran kameraet fanger opp gasslekkasjer på lengre avstander, og reduserer behovet for stillas.
ATEX sertifisert for EX sone 2.
Johan Castberg-feltet forsinket
Equinor og partnerne Vår Energi og Petoro forventer oppstart av Johan Castberg-feltet i januar/februar 2025. Dårlig vær gjør at oppstarten av Johan Castberg utsettes med et par måneder.
Ny Emerson Flushing Ring
TESCOM AGI Flushing Ring fra Emerson med modulær montering for bruk ved skylling. Ved å gi en fullstendig og modulær ventilmontering med et enkelt delenummer effektiviserer skylleringen i AGI BR-serien bestilling og legger til rette for enkel bestilling på nytt med bestemte testkrav fra kunder. Både de tradisjonelle ringene i BRS «sandwich»- og BRW «wafer»-stil er tilgjengelig, samt BR7-designet i «integrert deksel», som omfatter lufting/skylling i selve flensringen.
Slangerobot kan ha avdekket større mengder skjult ammunisjon
Det kan ligge mer ammunisjon i Mjøsa enn tidligere antatt, viser nytt videomateriale. I tillegg mener forskerne nå å kunne si mer om hvilket type fartøy «Storfjordvraket» er. Forskningsprogrammet Oppdrag Mjøsa fikk for alvor vind i seilene da undervannsfarkosten «Hugin» saumfarte bunnen av Norges største innsjø i 2022.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.