Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

Strømforsyningen har en USB-A eller USB-C-tilkobling opptil 15 W. Bruk som USB-lader sørger på grunn av den smale byggbredden på bare 18 mm (1 TE) for bedre plass i installasjonsfordeleren eller automasjonsskapet eller flate operatørpaneler, som betyr at den klassiske kombinasjonen av automasjonsskap-stikkontakt med byggbredde på 45 mm (2,5 TE) og USB-pluggnettdel bortfaller komplett. Grunnet det integrerte kabelsporet med strekkavlastning i strømforsyningshuset kan USB-kabelen ved behov helt enkelt installeres under installasjonsfordelerdekselet og er slik enkel å håndtere. Strømforsyningene STEP Power har lave tap på <0,1 W ved bruk uten last og høy virkningsgrad, som gjør at energien benyttes optimalt i bygningen. Takket være effektive energibesparelser grunnet optimal effektivitet ved bruk uten last og bruk med dellast oppfyller disse strømforsyningene de strenge kravene i økodesign-direktivets effektivitetsstandarder. Det store inngangsområdet på 85 V AC … 264 V AC samt temperaturområdet fra -25 til +70 °C tilrettelegger i tillegg for bruk over hele verden ved tilnærmet alle miljøforhold.

ABB UPS Fambilde (002) crop

Energi- og ressursstyring i en og samme løsning

ABB Ability™ Energy and Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste som integrerer både energi- og ressursstyring i en og samme løsning. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske systemet, hvor som helst og når som helst.

Tavle crop

Godkjent eltavleprodusent

Formålet til Tavleforeningen er at de skal arbeide for å skape en anerkjent og selvstendig tavlebransje. Det har foreningen systematisk arbeidet med i om lag 25 år, så lenge Tavleforenignen har eksistert. Nå er man kommet til en milepel i dette arbeide. Nå lanseres verifikasjonsordning for bedriftssertifisering av tavleprodusenter. Norsk Sertifisering AS, som er en nøytral tredjepart, har utviklet ordningen i samarbeid med Tavleforeningen.

Phoenix lader crop

Universelle CCS-ladekontakter – nå permanent lading med 375 kW

CCS-kjøretøyladekontaktene Charx Connect universal fra Phoenix Contact tilrettelegger nå også for High Power Charging med 375 kW permanent. Den nye ytelsesklassen til type-1- og type-2-ladekontaktene muliggjør permanent HPC-lading uten kjøling, noe som forkorter ladetidene i elbiler og mobile maskiner betraktelig. 

Per-Loberg-Eriksen crop

De bygde for evig fremtid – noe som viste seg å være tre tiår

NTNU-forsker Jonas Nøland uttaler den 15. mai i Finansavisen at flere datasenter og kunstig intelligens vil skape et «uendelig kraftbehov». Kanskje er dette det siste bidraget i det som allerede ser ut til å bli den perfekte storm.

les mer...