Robust og effektiv

Eaton tilbyr nå sine PowerXL frekvensomformere med ytelse opp til 7,5 kW med IP66-beskyttelse. De robuste enhetene kan brukes utenfor maskintavlene, direkte ved motoren eller ved maskinen.
Dette sikrer allsidig bruk og enkel ettermontering selv i tøffe industrielle miljøer. Samsvar med de nødvendige EMC-kravene er også enklere takket være de resulterende kortere motorkabellengdene. PowerXL frekvensomformere lar operatører implementere en lastorientert kontroll av sine maskiner og anlegg. Dette øker energieffektiviteten og reduserer driftskostnader. PowerXL frekvensomformere er ideelle som en enkel å installere, brukervennlig og energieffektiv løsning, spesielt innenfor bruk på pumper, vifter, transportbånd, kraner, viklingsmaskiner, kompressorer eller heiser.

Eaton tester sine produkter i henhold til alle gjeldende internasjonale standarder. Spesielle bruksområder med mer omfattende krav er også mulig. Dette er en grunn til at Eaton nå tilbyr sine frekvensomformere med IP66-beskyttelse slik at det også er mulig å installere dem utenfor maskintavlen. Dette vil særlig forenkle ettermontering i eldre installasjoner hvor det ofte er utilstrekkelig plass for å installere frekvensomformere i selve tavlen.


XL-familien består for øyeblikket av to modeller: DC1 grunnleggende modell for området fra 0,37 til 11 kW og DA1 for området fra 0,75 til 250 kW for mer krevende løsninger. Med fokus på energieffektivitet støtter DA1-serien både standard trefasemotorer som vanligvis etterkommer den gjeldende IE2- og IE3-standarden i tillegg til de høyeffektive permanente magnetmotorene som er designet for den fremtidige IE4-standarden. Frekvensomformerene har også en energioptimerer som automatisk kan redusere motorspenningen ved lette belastninger. På denne måten sørger PowerXL-produktene for å øke energieffektiviteten til maskiner og anlegg og derved til å spare driftskostnader.

Med PowerXL bruker Eaton konsistent Lean Solution-strategien til ingeniørarbeidet for maskin- og panelbygging. Frekvensomformerne kan derfor i fremtiden integreres direkte inn i Eatons intelligente SmartWire-DT kommunikasjonssystem via pluggbare moduler. På denne måten er tradisjonell styrestrømskobling ikke lengre nødvendig. Den store datamengden som nå er mulig med tanke på drifts- og diagnosedata gjør det mulig for brukere å øke driftssikkerheten på sine anlegg.

Ytterligere informasjon finnes på www.eaton.no

Selektiv hovedstrømsautomat

S750 DR hovedstrømsautomat fra ABB er en helt spenningsuavhengig selektiv automatsikring. Dette betyr at kontrollkretsen ikke er avhengig av tilført spenning for inn-/ utkobling.
Les mer

3-faset Effektregulator

Carlo Gavazzi AS kompletterer sitt sortiment av Solid State Releer med sin effektregulator type RGCXP
Les mer

Racksystem for tøffe miljøer

Rittal utvider sitt racksystem TS IT med syv nye modeller. De kan plasseres i et tøffere miljø hvor det er behov for kapsling opp til IP55.
Les mer

Merkbart bedre

OEM Automatic AS har gleden av å presentere neste generasjon merkemaskin fra Partex. Promark T-800 er etterkommeren av MK9-USB maskinen,og T-800 byr på mange nyheter.
Les mer