Emerson oppgraderer Visund

Statoil og Emerson Process Management AS signerer avtale om automatisering av oljeplattform på Norsk Sokkel.
Statoil har tildelt Emerson Process Management AS en kontrakt for oppgradering av sikkerhets-systemene på Visund-plattformen i Nordsjøen. Kontrakten er på rundt 200 millioner NOK.

I henhold til kontrakten er Emerson tildelt EPCI (Engineering, Procurement, Construction & Installation) entreprisen for prosjektet, som skal gjennomføres i fellesskap med Aker Solutions i Bergen. Emerson skal designe, konfigurere og implementere de nye systemene og gi løpende support. Offshore installasjon og igangkjøring er planlagt ferdigstilt i 2015.

Visund-plattformen ligger i Tampen-området i Nordsjøen, og består av en flytende produksjons-, bore- og boligplattform. Det oppgraderte sikkerhets- og automasjonssystemet vil bidra til operativ suksess med hensyn til sikkerhet og effektivitet.

«Vi er glade for at Statoil har sett verdien av vårt ledende sikkerhets- og automasjons-system til Visund-prosjektet» uttaler Presidenten for Emerson Process Management AS, Steve Sonnenberg. «Emerson fortsetter å utvikle sin sikkerhets- og automasjonsvirksomhet i Nordsjøen ved å tilby den beste teknologien og investerer i support og dyktig ingeniører».

For ytterligere informasjon se: http://www2.emersonprocess.com/no-no/Pages/Home.aspx

Hindre uønsket inntrengning

Red Lion RAM 6021, som forhandles av Autic, presenterer en ny industriell ruter for å integrere industrielle automasjonsnettverk med virksomhetens øvrige nettverk
Les mer

Øker brukeropplevelsen ved måling av gass

Honeywell introduserte nå strømningsmåler og gassvolumberegner som sikrer en pålitelig og mer intuitiv løsning for konvertering av fiskalt gassvolum.
Les mer

Rask dataoppsamling og analyse

Emerson Process Management introduserer CSI 2140 Machinery Health Analyzer, neste generasjonen av sine portable verktøy for analyse av maskinvibrasjoner for å avdekke potensielle problemer før de forårsaker uplanlagt stopp.
Les mer

Samler alle funksjoner

Nordgrens tretrinns filtreringssystem presenterer en ideell måte for å beskytte sensitivt nedstrøms utstyr mot skade eller feil, noe som forlenger levetiden.
Les mer