UR Kameleon

De første robotene er ventet til Norge allerede i oktober

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

100 personer møtte opp for å se og prøve den nye roboten som er første robot ut i en helt ny generasjon roboter fra den danske robotprodusenten Universal Robots.

UR20 ble første gang vist under messen Automatica i Munchen juni 2022 og fikk stor internasjonal oppmerksomhet. Siden den gang har det vært gjort omfattende felttester og serieproduksjonen er nå endelig i gang i Odense, Danmark

Kameleon Robotics er distributør av Universal Robots i Norge og daglig leder, Lars Kjelling, kunne fortelle at forhåndssalget i Norge har vært over all forventning. De første robotene er ventet til Norge allerede i oktober og alle som har bestilt skal få den levert i 2023.

Emil Nissfolk, teknisk leder i Kameleon Robotics, forklarer at UR20 har en rekkevidde på hele 175 cm. Sammenlignet med UR10e, som til nå har vært UR’s mestselgende og fysisk største robot, er arbeidsområdet altså utvidet med 90 cm i diameter. Det åpner for helt nye arbeidsoppgaver innen sveising, palletering og maskinbetjening der man trenger å betjene et større arbeidsområde og løftekapasitet på opptil 20 kg. Det som er oppsiktsvekkende er at roboten ikke taper løfteevne på strak arm slik enkelte konkurrerende roboter gjør. Selv med mye offset, det vil si verktøy som monteres langt ut fra robotarmen, faller ikke løfteevnen betydelig. I praksis medfører dette at roboten kan øke produktiviteten ytterligere ved å løfte flere gjenstander samtidig, såkalt multigrip, avslutter Nissfolk.

Kameleon benyttet også anledningen til å vise eksempler på andre robotapplikasjoner som roboter med maskinsyn (vision), sveising, palletering og plukking. I tillegg viste de også selvkjørende roboter fra MiR.

Vi håper vårt nye bygg, Kameleonhuset, på Åros kan være et samlingssted for kunder, studenter og bransjefolk og at mange innovative automasjonsløsninger finner veien ut i markedet herfra i årene som kommer, sier en tydelig stolt Lars Kjelling og inviterer til omvisning i deres nye bygg på toppen av Røyken Næringspark.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.