Sikker og automatisk avlesning

Det er liten tvil om at RFID initiativ startet av Wal-Mart for flere år siden har gitt denne teknologien et omfang få ante den ville få ved introduksjonen.
Selv om mye er skrevet om RFID teknologien og hvordan den vil endre en lang rekke arbeidsoppgaver er det fortsatt behov for å gi fagfolk aktuell informasjon om status og utviklingstrender. Innvirkingen på produksjons og logistikk oppgaver i en rekke forskjellige industrielle sektorer som stykkproduksjon og næringsmiddel industrien kan bli formidable.

En leverandør som har satset stort på RFID teknologien er Pepperl + Fuchs. De har blant annet utarbeidet dette White Papaer (last ned), som gir mye nyttig informasjon.

RFID og sensorer
RFID står for RadioFrekvens-IDentifikasjon, og fungerer ved at en liten radiobrikke festes til det objektet som skal identifiseres. Målet med eksisterende RFID-løsninger er ofte å tilby automatisk og sikker avlesning av et identifikasjonsnummer. I tillegg finnes det RFID-brikker som kan lagre data, og på denne måten fungere som trådløse lagringsenheter.

I dag brukes RFID hovedsaklig innen logistikk, billettsystemer og adgangskontroll. I fremtiden vil vi trolig se en stor økning av forskjellige bruksområder, deriblant innen transport og forsyningskjeder. Noe som er viktig for mange av forsyningskjedene i transportsektoren er muligheten til å kunne overvåke omgivelsene som varene befinner seg i. Eksempler på dette kan være måling av temperatur, fuktighet og støt, eller kanskje overvåkning av en forsegling. I disse tilfellene vil en RFID-brikke med innebygde sensorerer kunne være en viktig bidragsyter.

For ytterligere informasjon besøk SINTEF hjemmesiden: http://www.sintef.no/Informasjons--og-kommunikasjonsteknologi-IKT/Kommunikasjonssystemer----/Prosjekter/RFID-og-sensorer/

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer