TIA Portal V14 engineering framework: increased productivity, re

Siemens Digital Industries viser Industrial Operations X

Tradisjonen tro har Siemens Digital Industries stand på Nor-Shipping. Selskapet presenterer blant annet den nye versjonen av engineering-rammeverket TIA Portal samt Industrial Operations X som er en del av den åpne digitale forretningsplattformen Siemens Xcelerator.

– Maritim industri er et viktig segment for oss. Det er mange leverandører til maritim som bruker våre produkter i sine løsninger, sier Arne Bergun, leder Factory Automation i Siemens Norge.

Av Eirik Iveland

På Nor-Shipping vil Siemens presenter Version 18 av sitt TIA Portal (Totally Integration Automation Portal) og nye Simatic-kontrollere. Løsningene kommer med høyere data- og kommunikasjonsytelse og støtter R1-redundans.

– Med TIA-portalen kan du integrere alle komponenter i ett automatiseringsprosjekt. Det kan være PLS-er, HMI-er og frekvensomformere, sier Bergun.

– Portalen gir høyere engineerings-effektivitet takket være flere funksjoner for teamsamarbeid. Dette betyr at brukere kan jobbe i team og parallelt med prosjekter og bygge og administrere delte biblioteker.

For motion-applikasjoner gir den nye versjonen av TIA Portal helhetlig utvikling av 5D/6D kinematikk, som gjør at man kan kjøre opptil 6 servo-akser interpolert i en PLS.

Siemens  Arne Bergun 300.jpg

Industrial Operations X lansert i Hannover

Industrial Operations X, som er en del av den åpne digitale forretningsplattformen Siemens Xcelerator, ble lansert på Hannovermessen i april. Den virkelige og den digitale verden kombineres, slik at produksjonsprosessene blir mer effektive og adaptive.

– Løsningen bringer mer informasjonsteknologi og flere programvarefunksjoner til automatisering og produksjon, noe som gjør industrielle operasjoner mer adaptive og menneskesentrerte, sier Bergun.

Xcelerator-porteføljen inkluderer Product Lifecycle Management, MES, Industrial Edge og verktøy for IT/OT-tilkobling. Integrasjonen sørger for at løsningene fungerer sømløst langs domenespesifikke digitale tråder.

– Her setter Industrial Operations X nye standarder med et bredt spekter av produkter og tjenester som hjelper industribedrifter å kombinere OT med IT, sier Bergun.

Høy-ytelses frekvensomformer

Siemens viser også Sinamics G220, en høy-ytelses frekvensomformer med IIoT-modul for enkel integrering i edge- og skyapplikasjoner. Clean-Power-teknologi reduserer oversvingninger med opptil 97 prosent, uten behov for harmoniske choker eller DC-link choker.

– Dette er plassbesparende og gjør prosjekteringen betraktelig enklere, sier Bergun. – Sinamics G220 er vårt flaggskip i G serien. den kommer med en rekke maskinvarealternativer og programvarefunksjoner, blant annet marine sertifisering.

Frekvensomformeren er den første representert i TIA Portal med en digital tvilling.

– Med digital tvilling i start-driven kan brukeren gjøre testing og optimalisering av ytelse før maskinvaren er tilgjengelig. Vi kan for eksempel angi treghetsmoment for last og motor og i tillegg angi vridningsstivhet i systemet. Dermed kN VI justere PID-parametere og simulere oversving og svingningstid.

– Med den integrerte webserveren kan man sette parametere under drift, og igangkjøringstidene også reduseres betydelig. Dette blir veldig spennende, sier Bergun.

Nor-Shipping holdes på Nova Spektrum i Lillestrøm 6.–9. juni. Siemens Digital Industries vil være i hall C, stand C01-14.

Freyr CQP 2 (1) crop

Automasjon og digitale tvillinger gir superrasjonell batteriproduksjon

Siemens og FREYR kunngjorde på Hannover-messen et strategisk partnerskap for bærekraftig batteriproduksjon med bruk av automatiserings- og digitaliserings teknologi. Selskapene vil forene krefter gjennom hele prosessen fra batteridesign til automatisering av produksjonslinjene.

les mer...
Atea Thomas Tømmernes crop

Norske virksomheter er dårlig forberedt på nettkriminalitet

Største utfordringene handler om manglende kompetanse og investeringer

En fersk undersøkelse gjennomført av Kantar på vegne av Atea viser at norske virksomheter er lite forberedt på det stadig mer komplekse digitale trusselbildet. Tre av fire norske virksomheter sier de ikke vil eller har planer om å øke it-sikkerhetsinvesteringene i året som kommer.

les mer...
Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

I Norge og Norden er det Roar Søvik som vil lede virksomheten

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

les mer...
AMNYTT 03 2023 kolasj crop

AMNYTT 03 2023 er publisert

Det er enighet i politisk miljø og i industrien om at produksjonen må omstilles. CO2 utslippet må reduseres. Bruk av fornybar energi må økes. For de fleste industrielle aktører innebærer det omstilling til mer bruk av elektrisk kraft, som er produsert fra vann, vind eller sol. Når dette er sagt slutter enigheten mellom politisk og næringsmessige interesser.

les mer...