Oppfølging av myndighetskrav

Norske bedrifter opplever at kravene til rapportering av miljømessige forhold er økende. I enkelte bransjer fins det lang erfaring i oppfølging av slike krav.
Den farmasøytiske industri har bred erfaring i å følge opp kvalitets- og sporbarhetskrav fra offentlige myndigheter. Den kunnskapen denne bransjen sitter inne med kan en lang rekke norske bedrifter benytte seg av i sitt arbeid med å tilfredsstille miljømyndighetenes rapporteringskrav.

AMNYTT presenterer her en artikkel som oppsumerer erfaring fra amerikanske farmasøytiske produsenter når det gjelder rapprotering til FDA (Food and Drug Administration i USA) Artikkelen skisserer noen ”beste praksis” for de 483 svar, og gir en 10-punkts sjekkliste som skal gjøre at 15-dagersfristen mer håndterlig, og noen linker som kan benyttes til ytterligere kunnskapsinnhenting. Avslutningsvis forslår forfatterne måter å forenkle og automatisere overvåking, alarmerende og rapportering av FDA regulerte miljøer. Valg variere fra enkle manuelle metoder, hybride systemer som kombinerer skriftlige og elektroniske metoder for dokumentasjon, til fullt automatiserte systemer.

Dokumentet kan lastes ned her.

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer