Øk produktiviteten med bedre målinger

Den internasjonale standarden OIML R-117 angir hvilke krav som skal stilles til en god måleoppstilling. Det er langt mer en bare instrumentets nøyaktighet som avgjør unøyaktighet i målinger.
Standarden ” Dynamic measuring systems for liquids other than water” beskriver hvilke krav som må stilles både til instrumentet, måleoppstilling og prøvetaking for å kunne angi unøyaktigheten i en måling. Mange industribedrifter kan bedre inntjeningen ved å forbedre kvaliteten på sine måleoppstillinger og rutiner i forbindelse med målinger. Dette forholdet er gjeldene både for online målinger i en kontinuerlig prosess og ved prøvetaking i forbindelse med kvalitetssikring.

Det er organisasjonen “International Organization of Legal Metrology – OIML”, som har utarbeidet standarden. Dokumentet er omfattende, men gir my god informasjon. Aktuelt utstyr blir beskrevet, listen over definisjoner er fyldig og en lang rekke forkortelser blir beskrevet.

Alle som ønsker å få gode målinger vil få nyttig informasjon i det aktuelle dokumentet.

Standarden kan lastes ned her.

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer