Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Elektriske anleggsmaskiner og lastebiler er i stadig utvikling. I takt med utviklingen hos de største maskin- og kjøretøysprodusentene, øker både ladekapasitet og batteristørrelser for hvert år. Siste generasjon Hummingbird® har en unik produksjonsmetode, som gjør det mulig å utvide både batteri og ladekapasiteter etter hvert som behovene endrer seg i årene fremover. Med denne unike skalerbarheten og modulæriteten sikres levetiden til produktet.

– Vi ønsker å kunne tilby en mobil ladeløsning som fungerer like godt i dag, som i 2030 sier Jannik Stanger, teknologiansvarlig og medgründer av selskapet. Da vi lanserte verdens første mobile hurtiglader i 2021, var det få som kunne forutse utviklingen av tyngre elektriske anleggsmaskiner og lastebiler. Det som ble ansett som høy ladeeffekt i bygg- og anleggsektoren i 2021, er i dag kanskje ikke tilstrekkelig for de større maskinene. Med vår nyeste mobile hurtiglader kan vi relativt enkelt utvide både batteri- og lynladekapsitet i takt med utviklingen hos maskinprodusentene. Løsningen kan også leveres som en stor Powerbank for drift av annet anleggsutstyr.

Nordic Booster lanserte sin nyeste mobile hurtiglader under messen Vei og Anlegg i Nova Spektrum Lillestrøm. Mottakelsen fra entreprenør bransjen var overveldende ifølge daglig leder Trond Skaufel.

– Vi opplever at flere og flere entreprenører ser at det er mulig å bruke elektriske anleggsmaskiner, og de ser at våre løsninger gjør det mulig å lynlade på steder hvor det normalt sett ikke er tilstrekkelig strøm kapasitet i nettet. Tilbakemeldinger fra markedet er at det er spesielt viktig for entreprenørene å kunne utvide sine ladere da de opplever en utvikling på maskinfronten som gjør det vanskelig å vite hva som vil fungere godt om 3 år.

Valg av batteriteknologi er foreløpig noe entreprenører har begrenset erfaring med. Nordic Booster startet i sin tid med produksjon av batteripakker til maritim næring, og var blant de første ute med DNV sertifisering av batterier. Sikkerhet og levetid er alfa-omega når man velger batterier som skal brukes innen bygg & anlegg. Selskapet er eksklusiv distributør i Skandinavia av såkalte Immersion Cooled batterier fra Xing Mobility.

– Dette er batterisystemer med helt unike egenskaper når det kommer til sikkerhet, levetid, temperaturkontroll og evnen til å gi fra seg mye energi over lang tid. Battericellene, som det er noen tusen av i slike systemer, er nedsunket i spesialolje. Væsken er til enhver tid 100% i kontakt med alle battericellene, noe som skiller seg fra mer tradisjonelle væskekjølte batterier, som kjøler ned en plate og overfører temperaturen delvis til cellene.

Batteriteknologien stammer fra racingmiljøet, utviklet for Formel E, det elektriske mesterskapet tilsvarende for Formel 1.

– Disse batteriene setter virkelig fart på ladingen og er et av de mest robuste på markedet, sier Jannik Stanger med referanse til det stadig mer populære elektriske Formel E. Dette gjør at våre produkter kan benyttes blant annet i tunneler, i varme klima eller andre miljøer med stor ytre påvirkning.

– Med denne unike teknologien er vi klare til å elektrifisere bygg & anleggsmarkedet også i Europa, sier Jannik Stanger.

Håland gasslekkasje-gassdetektor crop

Ultrasonisk kamera for å avdekke gasslekkasjer

Nytt agentur fra Håland Instrumentering AS, Distran portable kamera som gjør gasslekkasjer synlige gjennom sine ultrasoniske sensorer. Ultralyden fra en gasslekkasje fanges opp ved hjelp av en avansert sensorteknologi. Frontpanelet har 124 mikrofoner/sensorer som lokaliserer ultralyden, samt et optisk kamera.

ADV509A_EVA-crop

Advantech lanserer trådløse sensorer med LoRaWAN-teknologi for presis miljøovervåking

Advantech, en ledende leverandør av IoT-løsninger til industrien, har annonsert lanseringen av den innovative EVA-2000-serien, en ny serie med smarte, trådløse sensorer som benytter LoRaWAN-teknologi. Serien markerer et betydelig fremskritt innenfor industriell bruk av sensorer, med dataoverføring med stor rekkevidde i kombinasjon med eksepsjonell energieffektivitet. EVA-2000-serien består av diverse sensormodeller for alt fra temperatur til fuktighet og vannlekkasjer, og den er utviklet for krevende sektorer som industriell automatisering, utstyrsovervåking og miljøovervåking.

AuticAION PI_Toppbilde med produktbilde_RaspberryPI crop

AION PI er en svært prisgunstig Raspberry PI-enhet med innebygget UPS for industrielle applikasjoner

Autic har gleden av å kunne tilby en industriell Raspberry PI-enhet for det Norske automasjonsmarkedet. Med 8GB RAM, 32GB SD, COM port, 4 USB og 2 HDMI porter vil denne enheten passe perfekt til de fleste IIoT applikasjoner.  Vi kan også tilby AION PI med preinstallert Ignition EDGE, da vil man få en fullblods IIoT løsning med all funksjonalitet som Ignition har å by på. 

Phoenix avisolering crop

Avisoleringsautomat for effektiv klargjøring av ledere

Med den nye avisoleringsautomaten E.Fox S 10 fra Phoenix Contact avisoleres lederne enkelt og effektivt, og det med resultater i uforandret høy kvalitet. De spesielle V-knivene dekker et tverrsnittsområde fra 0,08 mm² til 10 mm². Med flatkniven (tilvalg) behandler den flatkabler opp til en bredde på 7,6 mm.