NFA ekspert Sub Sea

Ola Jemtland er eksperten inne Sub Sea. Det norske miljøet innen dette fagfeltet er verdensledende og NFAs medlemmer kan få nyttig informasjon om denne industrisektoren fra NFA.
Ola Jemtland har jobbet inne olje og gass siden 1989, først i Kværner Engineering (nå Aker Solutions) og deretter i FMC Technologies som han kom til i 2000. I perioden hos Kværner deltok han i en rekke utbygningsprosjekter på norsk sokkel, og deltok i prosessene fra engineering til offshore commissioning og start-up. Ansvarsområdet i perioden varierte fra SAS systemansvar til disiplinleder Instrument & Telecom. Hos FMC Technologies har arbeidsoppgavene hovedsakelig relatert seg til teknologiutvikling av subsea instrumentering og kontrollsystem, samt leveranseprosjektet Tordis SSBI subsea separasjonssystem.

Ola Jemtland er fra Oslo og har utdanning fra University of Colorado, Boulder 1987 (Siv.ing. EE/CS)

NFA ønsker velkommen til den 12. årlige Subsea-konferansen i Kristiansand, 11. - 12. september Konferansen vil også i år bestå av et innholdsrikt og godt faglig program pakket inn i en ekte sørlandsk sosial ramme.

NFAs ekspertpanel består av personer med lang erfaring og stort nettverk innen automatisering, og industri og forskning generelt.

Ved hjelp av ekspertene vil NFA kvalitetssikre og styrke sitt faglige tilbud (kurs, seminarer, strategier etc.), ha et nettverk å trekke på i kontakt med media og myndigheter, samt å gi NFA et ansikt som fagforum for medlemmene. Ekspertene er også viktige medspillere for å kommunisere trender og utvikling til fagpresse og delta i strategiske teknologiprosjekter i NFAs regi.

Se http://www.nfaplassen.no/

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer