Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Ved bruk av en maskinmodell vil Eaton demonstrere nye metoder for implementering av løsninger som er slankere, tryggere og mer pålitelige, fra koblingsskapet til motoren og sensorene i feltet, med selskapets egen Lean Solution-strategi. Den kontinuerlige utvidelsen av komponentutvalget for SmartWire-DT tilkoblings- og kommunikasjonssystemer betyr at det finnes enda flere muligheter for brukere for å fullstendig utnytte fordelene ved Lean Connectivity, Lean Automation og Lean Power. Dette inkluderer særlig den utvidede anleggstilgjengeligheten som tilbys av det nivået av datagjennomsiktighet som nå er tilgjengelig.

I tillegg til de nyeste tilleggene slik som EMC elektroniske motorstartere, de brukervennlige PowerXL variable frekvensomformerene og SL-signaltårnene, er intelligente motorkontrollsentre (iMCC) nå også en del av utvalget fra SmartWire-DT. Eaton tilbyr også et bredt utvalg av fotoelektriske, kapasitive og induktive sensorer for masking- og anleggsbygning.

De andre nye innovasjonene fra Eaton inkluderer også en utvidelse av deres IPC-portefølje med kraftige berøringsskjerm-PLC-er med skjermstørrelser på opp til 21,5 tommer. Den nye XP-500-serien betjener det økende behovet innenfor markedet for høypresisjon og samtidig kostnadseffektive løsninger med flerberørings PCT-teknologi. Enhetene passer ikke kun for industrielt bruk, men også for de mest krevende bruksområdene innenfor petrokjemisk industri, takket være de relevante godkjenningen som er tilgjengelige.

Oppkjøpet av Cooper betyr at Eaton kan tilby sine kunder en utvidet portefølje av løsninger innenfor prosessautomasjon, særlig for eksplosjonsbeskyttede områder, som merkenavnene MTL, GeCma og FHF Funke+Huster Fernsig. Et høydepunkt som vil vises i Nuremberg er den nye GeCma Pathfinder - en operatørterminal for prosessvisualisering i størrelser fra 15 til 24 tommer, som kan brukes som en ekstern, tynn klient og PC-variant for industrielle og Ex-miljøer. Dens modulære design gjør at den kan konfigureres raskt, noe som derfor tillater kortere leveransetider. I tillegg til kopperkabling kommuniserer panelet også via fiberoptikkabler, noe som tillater betraktelig lengre overføringsavstander. FHF vil presentere den eksplosjonsbeskyttede IP-telefonen ExResistTel IP2, som passer for bruk i soner 1 og 2, i tillegg til alle innendørs og utendørs installasjoner. ExResistTel-enhetene (analoge og VoIP) kommer med så godt som alle funksjonene til en kontortelefon, kombinert med et skadesikkert nummertastatur i stål, et integrert håndfri-sett og en LCD-skjerm.

Ettersom nettverk blir stadig viktigere og systemarkitekturer innenfor industriell automatisering blir mer komplekse, blir det lagt større krav på kraftdistribusjonssystemer og -infrastrukturer. Det er derfor Eatons NZM kretsbrytere ikke bare kan bryte og beskytte, men nå også leverer viktig målings- og diagnostisk informasjon igjennom SmartWire-DT. BreakerVisu visualiserings- og loggesystemet gjør det nå mulig å evaluere diagnostisk informasjon til en NZM kretsbryter automatisk og gi operatøren informasjon om slitasje på hovedkontaktene. I bruksområder hvor både NZM kretsbrytere, PKE motorbeskyttende kretsbrytere og XMC energimålings- og kommunikasjonsmodulen er koblet igjennom SmartWire-DT, kan alle individuelle strømforbruksverdier logges direkte og evalueres - et grunnleggende krav for effektiv optimering av energiforbruk.

Mer informasjon: www.eaton.no

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer