Mulighet til å forbedre produkter

Omron var vertskap for den europeiske EtherCAT Plug Fest 2013. De største leverandørene av EtherCAT master, slaver og verktøy var 29. – 30. oktober, samlet i Nederland
Dette store arrangementet for produktutviklere var en ideell plattform for EtherCAT leverandører til å teste og forbedre samtrafikkevnen til sine produkter, samt å dele utviklingskunnskap. Dette var første gang det europeiske arrangementet har vært holdt utenfor Tyskland og det var en stor suksess.

Totalt deltok 16 selskaper på arrangementet. Tester ble utført på 6 mastere, to verktøy og 40 slave enheter.

EtherCAT teknologi
EtherCAT – dagens raskeste industrielle Ethernet-teknologi – er et åpent Ethernetbasert standard nettverk, optimalisert for maskinautomatisering og tilbyr enestående sanntidsytelse. Det tilbyr ikke bare høy hastighet og nøyaktighet, men også fleksibilitet i topologi, samt relativt lave systemkostnader.

Omrons løsninger med EtherCAT
Ved å bygge videre på velprøvde kvalitetsprodukter og med over 50 års erfaring innen maskinautomatisering tilbyr Omron et bredt spekter av EtherCAT produkter. Blant annet inkluderer det motionkontoller, servo systemer, invertere, robotikk, visionsystem, sikkerhetskontrollere og distribuerte I/O moduler. Omron gir enkel integrasjon av disse produktene i et enkelt maskinnettverk for å skape komplette og fleksible maskinautomasjonsløsninger.

Typisk for de ovennevnte produkter er Sysmac NJ-serien, noe som gir logikk og motionkontroll fullt integrert i én plattform. EtherCAT gjør at NJ-kontrolleren styrer opptil 64 bevegelsesakser med mindre enn 1mS jitter, ved hjelp av et omfattende sett av applikasjonsorienterte bevegelseskommandoer.

Fordeler for utviklere og kunder
Arrangert av EtherCAT Technology Group (ETG), som har bred støtte i mange bransjer, gir EtherCAT Plug Fest utviklere fra medlemsbedriftene en hands-on mulighet til å forbedre sine produkter. Innsatsen deres vil føre til enklere installasjon, raskere prosjektering og bedre integrerte maskinløsninger for deres felles kunder. Som et aktivt og fremtredende ETG medlem, er Omron stolt av sitt verdenskjente rykte for høy kvalitet og brukervennlighet. «Når vi sier at det fungerer, så fungerer det. Arrangementer som EtherCAT Plug Fest er viktige for å sikre at våre produkter med EtherCAT teknologi overgår kundenes forventninger», sier Anthony Van Lent, Teamleder for Tsunagi Lab hos Omron.

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer