Kompetente medarbeidere og IT systemer

En analyse utført av ARC Advisory Group viser at ved uønsket stopp i prosessindustrien er det i hele 42 prosent av tifellene operatørfeil involvert.
Rapporten fra ARC ser på hvilke muligheter det er for å få redusert uønsket stopp i produksjonen. Forholdene ved økt gjennomsnitts alder på operatørene tas også med i vurderingene. Ved at det er manglende rekruttering til viktige oppgaver i industrien, er det en utfordring å få tatt vare på eksisterende kompetanse og erfaring.

En del av løsningen er å utnytte tilgjengelig IT systemer. Det må utvikles en strategi i bedriftene som også inkluderer toppledelsen. Avslutningsvis i rapporten vises det til et eksempel fra et ledende amerikansk oljeselskap.

Rapporten kan lastes ned her.

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer