E H HART crop

iTEMP TMT142B: Ny generasjon smart temperaturtransmitter med Bluetooth

Robust felttransmitter med innovative funksjoner, høy ytelse og brukervennlighet for applikasjoner i røffe omgivelser. Den nye iTEMP TMT142B HART® 7, fra Endress+Hauser, er en robust temperaturtransmitter med svært nøyaktige og pålitelige målinger, trådløs kommunikasjon via Bluetooth® og brukervennlig drift, pakket i en ett-kammers robust felt-kapsling.

Teknologien gir betydelige forbedringer i prosesseffektivitet og tilgjengelighet, samtidig som kostnadene reduseres.

I industriell prosessautomatisering er temperaturtransmittere en viktig kobling mellom temperatursensorer i prosessen og høy grad av automatisering. Måleinstrumenter er ofte installert på vanskelig tilgjengelige steder, noe som ofte gjør igangkjøring, betjening og vedlikehold vanskelig.

For en effektiv igangkjøring, konfigurering og enkelt vedlikehold har transmitteren integrert et Bluetooth®-grensesnitt, som gjør det mulig for operatøren trådløst å vise måle- og statusverdier, samt å utføre konfigurasjonsoppgaver. Enheten er ekstremt enkel og rask å bruke med Endress+Hauser SmartBlue-appen. Tilgang til enheten er passordbeskyttet, og Endress+Hauser-sikkerhetskonseptet for Bluetooth®-kommunikasjon benytter de aller beste sikkerhetsstandardene. Enheten kan konfigureres uten å måtte installere enhetsdrivere da de er integrert i transmitteren.

Klar prosessinformasjon i feltet

Den nyutviklede skjermen med bakgrunnsbelysning gir utmerket lesbarhet under alle forhold, både i mørket og i sterkt sollys. Diagnosemeldinger er indikert av displayet gjennom variabel bakgrunnsbelysningsfarge (hvit til rød) og letter vedlikeholdsarbeidet i feltet.

Høyeste pålitelighet i kritiske prosesser

Konvertering av forskjellige sensorsignaler til et stabilt, standardisert utgangssignal (4 til 20 mA) er en utfordring når det gjelder industriell temperaturmåling. Presisjon og langsiktig stabilitet, spesielt ved kritiske målepunkter, er avgjørende for sikker og jevn prosessoperasjon. Den programmerbare en-kanals transmitteren overfører signaler fra motstandselement (RTD), termoelementer (TC), motstand (Ω) eller spenning (mV) via 4 til 20 mA-signalet eller HART® 7-grensesnitt.

Transmitteren garanterer en høy grad av tilgjengelighet av målesignal gjennom integrerte sensor-overvåkingsfunksjoner og enhetsdiagnostikk. Diagnostisk informasjon er tilgjengelig for brukeren i samsvar med NAMUR NE 107, kondensert status. ITEMP TMT142B’s integrerte overspenningsbeskyttelse sørger for nøyaktig måling selv etter eventuell overspenning og beskytter transmitteren mot skader.

Transmitter-sensor matching med CvD koeffisienter funnet ved kalibrering av sensor optimaliserer nøyaktigheten av målepunktet.

iTEMP TMT142B temperaturtransmitter er designet for sikker drift i eksplosjonsfarlige områder og kan leveres med ATEX og andre internasjonale Ex godkjenninger.

Et komplett utvalg for HART®-kommunikasjon

Den nye iTEMP TMT142B-enkanalstransmitteren er det siste tilskuddet til det komplette tilbudet av våre HART®-kompatible transmittere. Sammen med SIL 2/3-kompatible tokanalsenheter iTEMP TMT82 og iTEMP TMT162 og enkanals iTEMP TMT72 tilbyr Endress+Hauser den riktige enheten for alle applikasjoner. Sammenkoblet med modulære termometre som den nye iTHERM ModuLine TM111 eller TM131, gir disse «state-of-art» løsningene nyskapende temperaturmålingsteknologi for både enkle og ekstreme måleoppgaver.

For ytterligere informasjon:

iTEMP TMT142B: www.endress.com/TMT142B

Endress+Hauser SmartBlue app: https://eh.digital/3jqLrTn

 

 

 

 

 

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...