Innebygd planlegging

Planlegging og detaljert ingeniørarbeid er to prosjektfaser som hører i sammen. Tradisjonelt behandles de allikevel med forskjellige systemer. Nå blir de integrert i Eplan.
Planlegging er lagt inn i systemet med den nye Eplan-plattformen 2.3. Innovative funksjoner øker prosjektkvalitet og datakonsistens og reduserer samtidig konfigurasjonskostnader.

Monheim, 18 september 2013 - Planlegging er en avgjørende fase i ingeniørprosessen. Den innebærer utvikling av konsepter for teknisk maskin-/anleggsdesign og beregning av opprinnelige volumer av prosjektdata. Den nye Eplan-plattformen 2.3 er banebrytende innen nøkkelfasen for innovative design. Enten det dreier seg om grafiske fremstillinger, plassholdere for funksjoner, opprinnelige prosjektdata for driv, sensorer og PLC-innganger/utganger eller delelister for beregninger så kan omfattende planleggingsoppgaver behandles direkte i Eplan-plattformen. Den etterfølgende produksjonen av kabinett og detaljert design av systemet er basert på disse omfattende dataene - uten behov for nye dataangivelser eller overføring fra andre systemer. Brukere kan dra fordel av enkel angivelse i denne nye planleggingsmetoden basert på Eplan-plattformen. Den videre integreringen lar deg øke datakonsistens og prosjektkvalitet. Samtidig reduserer den kostnadene til prosjektutviklingsprosessen.

En oversikt over strukturer og data
Den sentrale dialogen i Eplan-plattformen er den nye navigatøren for planlegging. I denne dialogen vises de definerte segmentene for planlegging og administreres innenfor prosjektet. Ved å bruke planleggingsmakroer, og kopiering og flytting av eksisterende segmenter ved hjelp av dra og slipp, er det raskt og enkelt å opprette og endre maskin-/anleggsstrukturer. Alternativt har CAE-programvaren muligheten til å jobbe direkte i den grafiske redigeringsmodulen for planlegging. Dataene som defineres ved planleggingstrinnet kan sendes ut i rapportformat og brukes, for eksempel, for delelister eller for å beregne priser og arbeidstimer. Prossesen er integrerende. Basert på planleggingen i navigatøren involverer neste fase av konfigurasjonen utledning og produksjon av den detaljerte planen, dvs. diagrammene, ved bruk av dra og slipp. Som et videre alternativ for dataangivelse omfatter planleggingsfunksjonen en omfattende funksjonalitet som tillater eksport av data til Eplan fra Excel regneark. Dette betyr at informasjonen fra andre planleggingsavdelinger kan tas hensyn til. Ved bruk at importfunksjonen kan planleggingsstrukturer også genereres automatisk.

Ytterligere informasjon finnes på: www.eplan.no

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer