Primatec Balluff Pyrometer BTS crop

Registrerer varme gjenstander i bevegelse

Infrarød temperatursensor med IO-link fra Balluff

Sensorspesialisten Balluff, som forhandles av Primatec AS, has utviklet en ny BTS infrarød temperatursensor med IO-linkgrensesnitt og to omkoblingsuttak. Den kan overvåke temperaturer mellom 250 og 1250 °C selv på utilgjengelige eller farlige områder – alt uten kontakt.

 Videre er det mulig å registrere varme gjenstander i bevegelse og registrere temperaturverdier.

Dette pyrometeret i den robuste M30-innfatningen av rustfritt stål med IP67-beskyttelse er den første i denne formfaktoren med multifunksjonsdisplay med informasjon i vanlig tekst og automatisk displayorientering, som på en smarttelefon.

I tillegg til to omkoblingsuttak gir dette pyrometeret en IO-linkgrensesnitt for fjernparameterinnstilling og direkte datautveksling med kontrollen eller kontrollpanelet. En analog 4...20 mA-utgang er tilgjengelig som alternativ.

Flere innstillingsmuligheter og –funksjoner åpner for et bredt anvendelsesspektrum. Stålverk, støperier, porselensindustrien og glassverk er perfekte anvendelseseksempler.

For ytterligere informasjon se: www.primatec.no

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.