zinus-autonomus crop

Fartøyene inngår i Shells bærekraftprogram

Gjennombrudd i det asiatiske markedet

Den helautomatiske ladeløsningen til Zinus skal sørge for helelektrisk og bærekraftig sjøtransport av arbeidere som skal til og fra Shell Energy and Chemicals Park i Singapore. – En viktig milepæl, sier Endre Eidsvik, daglig leder i Zinus.

Zinus sikret nylig kontrakt med Penguin Shipyard International i Singapore på levering av en helautomatisk ladeløsning til tre helelektriske passasjerkatamaraner som verftet bygger for Shell. Ordren omfatter tre ladetårn for montering på land, og seks enheter for mottak av ladeplugg som installeres om bord på fartøyene. Å koble hurtigbåtene til strømforsyningen tar bare rundt 20 sekunder, og systemet kan levere en strømstyrke på hele 4400 ampere.
– Dette er en svært viktig ordre for Zinus, og vi er veldig glade for avtalen med anerkjente Penguin Shipyard. Kontrakten markerer gjennombruddet vårt i Asia, og er en sentral milepæl som befester vår posisjon også internasjonalt. Vi ser på Singapore som et svært interessant marked i kraft av det store fokuset de har på miljø og bærekraft, sier Endre Eidsvik, daglig leder i Zinus.
 
Fleksibilitet og fotavtrykk ble avgjørende
De tre hurtigbåtene skal frakte arbeidere til og fra Shell Energy and Chemicals Park på øya Pulau Bukom like utenfor Singapore. Fartøyene inngår i Shells bærekraftprogram, og ifølge energiselskapet blir dette den første helelektriske hurtigbåtruten i Singapore og den første for Shell globalt. Zinus skal levere de tre ladetårnene og seks ladetilkoblingene til verftet i oktober i år. De tre passasjerkatamaranene skal settes i drift i løpet av første halvår 2023.
Eidsvik forteller at Zinus har jobbet sammen med et team fra Penguin siden høsten 2021, for å finne den beste ladeløsningen til hurtigbåtene. Til slutt var det fleksibiliteten og det minimale fotavtrykket til Zinus-systemet som ble avgjørende for leverandørvalget til kunden.


– Godt samarbeid
Penguin Shipyard er en del av Penguin International Limited, et børsnotert singaporsk selskap som designer, bygger, eier og opererer høyhastighetsfartøy i aluminium gjennom en gruppe heleide, integrerte datterselskaper. Det er også Penguin som skal stå for driften av de tre passasjerkatamaranene på ruten mellom Singapore og Pulau Bukom.
– Vi har hatt et godt samarbeid med Penguin i tilbudsfasen, og ser frem til videre samarbeid gjennom leveransefasen og i eventuelle nye prosjekter i framtiden, uttaler Eidsvik.

eaton-pkz-and-dil-with-push-in-terminals-crop

Eaton utvider utvalget av motorvernbrytere og kontaktorer

Leggee til nye enheter med push-in-klemmer

Eaton utvider porteføljen innen motorvernbrytere, motorstartere og kontaktorer ved å lansere flere varianter med push-in-teknologi. Dermed skrus produktiviteten opp flere hakk.

les mer...
Rital RiP crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere.

les mer...
NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

DuoDrive er egnet for bruk i næringsmiddel- og farmasøytisk industri

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet til det globale skipsmarkedet.

les mer...
Rittal crop

Rittal RiPanel: Konfigurator i ny versjon

Skreddersydde løsninger er mulig i RiPanel

Enklere enn noen gang å konfigurere og bestille skap. Komplekse produkter som skapsystemer planlegges enkelt i 3D, konfigureres individuelt og bestilles raskt, takket være direkte prisinformasjon. For systemplanleggere er dette nå enda enklere. Med Rittals nye RiPanel konfigurator kan man spesialtilpasse kapslingen, inkludert tilbehør og prisinformasjon, og deretter bestille online.

les mer...