Forenkler kommunikasjonen

Med over 50 forskjellige kommunikasjonsprotokoller for automatiserings løsninger i elektriske understasjoner kan det være vanskelig å orientere jeg om hvilken som gir den beste løsningen.
Standarden IEC 61850 har utviklet seg til å bli den mest omfattende og best egent for kommunikasjon i industrielle elektro og automatiseringsanlegg. Denne standarden ble utviklet for kommunikasjon i understasjoner i elektrisk fordelingsanlegg. Nå er den utvidet til også å omfatte kommunikasjon fra elektrisk utstyr i et industrielt produksjonsanlegg til kontrollsystemet. En lang rekke leverandører utvikler nå produkter og løsninger som baserer seg på IEC 61850. Standarden forenkler kommunikasjon mellom elektriske komponenter fra forskjellige leverandører i et industrielt anlegg.

AMNYTT har tidligere presentert informasjon om standarden, men på grunn av den sentrale posisjonen standarden vil få i fremtidige produksjonsanlegg ser vi behov for å presentere mer informasjon om standarden.

Standarden som er basert på Ethernet kommunikasjon gjør at de fleste fagfolk er kjent med teknologien og de engineerings- og konfigureringsverktøy som benyttes.

Dokumentet: IEC 61850 A Protocol with Powerful Potential, gir en enkel oversikt over muligheter og fordeler ved standarden.

Dokumentet: IEC 61850 Application Examples, gir en rekke eksempler på hvilke gevinster som kan oppnås.

Dokumentet: IEC 61850 vurdering, er utarbeidet ved et universitet i USA og gir en omfattende beskrivelse av standarden.

AMNYTT vil fortsette å publisere aktuelle dokumenter om denne standarden.

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer