Forenkelt utvikling

Skal utvikling av mekatroniske systemer kunne utvikles effektivt, må utviklingsmiljøene ha tverrfaglig kompetanse. Vider må produktutviklerne strebe etter å tilpasse komponentene, det gjelder både mekanisk og elektronisk, til enklest mulig integrasjon.
Løsningen har utviklet seg til å få økt kompleksitet. Skal utviklingstiden holdes på et rimelig nivå må engineeringsverktøyene kunne håndtere komplekse systemer og løsninger.

Dokumentet som kan lastes ned her beskriver krav til utviklingsverktøy og viser hvilke gevinster som kan oppnås.

Spar tid i ingeniørprosjekt

I et konkurransepreget marked stiger presset på ingeniører og maskinkonstruktørene for å oppnå mer med mindre tidsforbruk. Festo har utviklet en rekke verktøy for å effektivisere ingeniørarbeid.
Les mer

Trådløs feltbus utfordringer

Med fremveksten av trådløs utstyr øker bruken av trådløs feltbussløsninger. I industrielle omgivelser kan prosessforhold eller utstyr lage forstyrelser i den trådløse overføringen.
Les mer

Ulike kommunikasjons grensesnitt

Framtiden for AS-Interface er lys, selv om også slagordet “Fremtiden tilhører IO link”er introdusert. Som nevnt er det mer enn 300 produsenter i dag og de ser for seg en rivende utvikling i antall installerte noder de neste årene.
Les mer

Kommunikasjon tilpasses brukernes behov

Moderne kontrollsystemer og elektriske distribusjonsanlegg stiller krav til kommunikasjonsløsningene. Oppmerksomheten har i stor utstrekning vært rettet mot feltbussystemer som kan overføre store mengde data.
Les mer