Ethernet fra kontor til industri

Kabelprodusenten Belden har et omfattende program med Ethernet kabler for ulike industrimiljø, og lanserer nå enda en nyhet, Belden CatSnake som er en serie kategori 6A kabler.
Tradisjonelt har LAN nettverk med kategorikabel vært begrenset til kontor og private hjem. Vi ser nå at etterhvert som Ethernet teknologien også har blitt utbredt i industrisektoren, har behovet for kategorikabler som tåler det tøffe fabrikkmiljøet eskalert. Enten det er snakk om elektromagnetisk ytre påvirkning, kjemikalier, høye eller lave temperaturer, må kablene være designet for nettopp denne type bruk. Kabelprodusenten Belden har et omfattende program med Ethernet kabler for ulike industrimiljø, og lanserer nå enda en nyhet:

Belden CatSnake 1303
Belden CatSnake er en serie kategori 6A kabler for kritiske applikasjoner i miljøer med høy slitasje. Kablene er fleksible, særdeles robuste og de tåler å bli rullet inn/ut i kravstore miljøer som bl.a. i produksjonssammenheng. En felles flettet skjerm og parvis folieskjerm sørger for 100% dekning og uovertruffen ytelse, mens den doble kappekonstruksjonen beskytter parene og sørger for en mer fleksibel kabel som ligger mer diskret langs fabrikkgulv eller lignende. Kablene leveres i 3 ulike utførelser, enten med PVC-, halogenfri eller Polyurethane kappe.

Beldens CatSnake 1303 kabler har blitt testet i.h.t. EN50289-3-9-8, og overgår kravet til min. 100 bøyninger (40mm radius, 8kg vekt) samtidig som den elektriske ytelsen opprettholdes. Selv etter 1 million bøyninger (100mm radius, 5m lengde, 3,5m/s) yter kabelen iht. spesifiserte data.

For terminering av kablene anbefales Belden R301602 feltterminerbar kontakt.

Belden 1303 leveres av Jørgen Holmefjord AS. Produktansvarlig, Runar Sæther opplyser at kabelen er tilgjengelig fra lager i Oslo og kan leveres på bulk eller ferdig terminert på Schill trommel.

Om Jørgen Holmefjord AS
Selskapet har siden etableringen i 1984 vært ledende på leveranser av bedriftskritiske kablingssystemer. I løpet av de mer enn 29 årene har firmaet levert milevis av signalkabel til det norske markedet.

Produktspekteret omfatter kabelprodukter og løsninger for bygg, industri, lyd og bilde og strålekabler for tunnelkommunikasjon. Jørgen Holmefjord AS representerer ledende produsenter som Belden, Panduit, Fluke Networks og RFS, og tilbyr også egenutviklede kabelprodukter og kundespesifiserte løsninger.

For mer informasjon, se www.holmefjord.no

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer