Enklere søk, raskere resultater

Den store nye versjonen av Eplan-plattformen er lansert. Versjon 2.3 fokuserer på standardisering og automatisering, noe som åpner for nye muligheter for brukere når det gjelder design og brukssikkerhet.
Enkel makroendring og utvidede søkefunksjoner for systeminnstillinger garanterer høyproduktivt ingeniørarbeid for brukere. En annen praktisk fordel: sentraladministrasjon av utfasede enheter og tilhørende testkjøringer gir gjennomsiktighet og sikkerhet til eksisterende prosjekter.

Den nyeste versjon 2.3 av Eplan-plattformen, som har vært tilgjengelig for nedlasting siden midten av august, er karakterisert av standardisert og automatisert ingeniørarbeid på tvers av en konsistent database. Det finnes omfattende støtte for de nye standardiserte betegnelsene basert på EN 81346 og sikkerhetsverdier fokusert på VDMA 66413 utvekslingsformat. Den sentrale administrasjonen av utfasede elementer og en ny søkefunksjon for systeminnstillinger er videre nye funksjoner av CAE-programvaren for å tillate tverrfaglig samarbeid og konfigurasjon. For eksempel makroer: Versjon 2.3 tilbyr omfattende alternativer for behandling av makroer/delvise kretser og deres variasjoner. Det nye er at disse makroene kan endres og om nødvendig oppdateres på tvers av et helt prosjekt innenfor en tydelig tabellvisning. Dette betyr at omfattende endringer kan utføres innenfor prosjektet med kun noen få museklikk - potensielle feilkilder reduseres ved hjelp av sentral datalagring.

Sentraladministrasjon av utfasede enheter
Utfasede enheter blir som regel byttet ut med en nyere modell, men de brukes fremdeles i eksisterende prosjekter og må administreres gjennomsiktig. I versjon 2.3 gjør Eplan-plattformen sentraladministrasjonen av utfasede artikler enklere ved å tillate markering i administrasjonssystemet for artikler. Det finnes også nye kontrollkjøringer som gir brukere enda mer sikkerhet når de designer. Når denne informasjonen er lagret sentralt i systemet for deleadministrasjon er informasjonen tilgjengelig for alle på tvers av prosjektet. Dette betyr at CAE-programvaren skaper mer gjennomsiktighet i ingeniørarbeidsprosessen og holder eksisterende prosjekter kontrollerbare. Mens vi snakker om kontroll: Eplan-programvaren tilbyr omfattende konfigurasjonsalternativer for individuelle justeringer til hvordan brukere benytter programmet.

Enklere søk, raskere resultater
Den nye versjonen 2.3 kommer også med en høy-ytelse søkefunksjon som gjør det enkelt å finne og justere systeminnstillinger ved bruk av nøkkelord. For prosjektnavigatorene som er tilgjengelige i Eplan kan brukere nå definere hvis og hvilken tilleggsinformasjon som skal vises i trevisningen. Visningsalternativene har blitt harmonisert og utvidet og justerbare for å kunne tillate dette. Dette gjør navigering enklere for brukerne og gir dem videre fleksibilitet med tanke på individuell konfigurasjon. Det finnes en rask oversikt over viktig informasjon for å gjøre ingeniørarbeidet mer produktivt.

Kunder med en programvare-servicekontrakt kan laste ned den nye versjonen 2.3 direkte fra hjemmesiden til løsningsleverandøren Eplan, f.eks www.eplan.se

Sensortrøbbel gir industri store kostnader

På visse områder ligger forbrukerteknologien langt foran produksjonindustrien, blant annet på bruk av intelligente sensornettverk og informasjonssystemer. Dette påfører dem unødvendige utgifter og høyere responstid ved kritiske feil.
Les mer

118 millioner til miljøvennlig energi

Forskningsrådet bevilger 118 millioner kroner til 21 innovasjonsprosjekter innen energiforskning i næringslivet. Prosjektene spenner vidt, fra undervanns strømkabler og vannkraft til solcellesilisium og energilagre.
Les mer

AMNYTT 06 2013

Ved et årsskifte er det naturlig å se litt fremover. AMNYTT har fått ledende leverandører til å presentere sitt syn på den nære industrielle fremtid. Industry 4.0 eller den fjerde industrielle revolusjon er her nå.
Les mer

Lag bedre automasjonsløsninger

Under årets SPS IPC Drives-messe i Nuremberg presentere Eaton Electric utvidede løsninger spesialdesignet for maskinbygning og prosessautomasjon, og smarte energidistribusjonssystemer for infrastrukturer.
Les mer