Digitalt opprettingsverktøy

"En revolusjon i brukervennlighet! Brukerterskelen er nærmest fjernet", forteller Arild Wangsmo som er Avdelingsleder Salg, Tilstandskontroll hos IKM Instrutek AS om det nye high-end systemet for laseroppretting, Fixturlaser NXA.
Det nye laseropprettingsverktøyet benytter den nyeste teknologien innen digital signalbehandling. Formålet er å gi brukeren en rask og enkel betjening, samt å ha tilgang til avanserte funksjoner og muligheter.

Det nye justeringssystemet består av en 6,5" touch-skjerm, med et realistisk grafisk brukergrensesnitt og et nytt sett med sensorer. Ved å innføre en gyro-drevet «OmniView» funksjon, vil skjermen alltid vise at maskinen kan justeres fra samme synsvinkel som hvor operatøren er plassert. Dvs. at systemet vet hvor det er i forhold til maskinen.

De nye sensorene bruker andre generasjon CCD-teknologi med økt kapasitet og pålitelighet. Også sensorene har innebygd gyroskop for å gi en rask og pålitelig måling av vertikalt monterte maskiner. De har den minste formfaktor på markedet, med innebygde batterier og Bluetooth kommunikasjon som sørger for lett tilgang på maskiner i begrensede områder.

Systemet opererer ved kontinuerlig måling i mer enn 10 timer mellom hver ladning. En avansert teknologi for ladning gir displayet seks timers drift etter bare en times ladning og sensorene kan operere i mer enn 24 timer uten ladning.

«Dersom alt roterende utstyr i verden var i linje innenfor sine spesifikasjoner ville vi ha et mye sunnere miljø ved redusert sløsing både i form av økt levetid på komponenter og direkte energibruk. Et justeringssystem som er like enkelt å bruke som Fixturlaser NXA vil bane vei for dette. "avslutter Arild Wangsmo.

For mer informasjon se: http://www.ikm.no/Laseroppretting

Nammo og Novotek tegner rammeavtale

For å produsere på en mest mulig optimal og kostnadseffektiv måte tar Nammo nå i bruk en mer moderne løsning for produksjonsplanlegging.
Les mer

app som forenkler

Endelig er appen fra WAGO her som gjør det enkelt finne fram til rette Winsta-produkter. Lagre produkter i en ordrekladd og email denne til deg selv eller prosjektleder.
Les mer

Styring av proporsjonal ventiler

WAGO sin nye analogmodul for styring av proporsjonal ventiler forenkler tilkoblingen av hydrauliske eller pneumatiske ventiler der det tidligere har vært behov for en ekstra forsterker.
Les mer

Styresystem for små og mellomstore anlegg

Honeywell presenterte i forrige uke nye Experion LX, et distribuert styringssystem (DCS) for små til mellomstore anlegg med behov for kontinuerlig og satsvis prosesstyring.
Les mer