FG Lapp crop

ATEX-sertifisert Ex-d kapsling med tilhørende gjennomføringer

Behov for å måle og overvåke trådløst i Ex-område

Lapp Automaatio, som forhandles av FG – Tech, tilbyr nå muligheten til å installere det trådløse IoTKey® måle- og fjernovervåkingssystemet i eksplosjonsfarlige områder. Den lange rekkevidden og batterilevetiden, samt god immunitet mot forstyrrelser, er som før.

Den nye funksjonen er en ATEX-sertifisert Ex-d kapsling med tilhørende gjennomføringer. Kapslingen er tilgjengelige i 2 størrelser, en liten kapsling som kan huse 1 transmitter og en stor kapsling som tillater opp til 4 transmittere installert.

Denne teknologien kan brukes i mange krevende industrielle applikasjoner, som for eksempel i energisektoren og kjemiske / petrokjemiske industri. Transmitteren har god interferensimmunitet og lavt energiforbruk. Ett LoRa-Nettverk trenger ikke mange Gateway’er som for eksempel WLAN-baserte nettverk, selv i store fabrikkområder kan målinger ofte samles med en enkelt Gateway.

Bruk flere målepunkter - få forskjellige måledata

På en IoTKey® «flerbruks-transmitter» kan tilkobles opptil tre sensorer for å lese forskjellige måledata, for eksempel temperatur og motstand. Andre variabler kan også leses gjennom den analoge mA / V-inngangen. Naturligvis må utstyret som skal tilkobles velges og installeres i henhold til den nødvendige Ex-klassifiseringen. Måledataene sendes trådløst over lange avstander og under utfordrende forhold til en Gateway som installeres trykt i sikker sone.

Lange avstander? Ikke noe problem

Det internasjonale kommunikasjonsnettverket LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) ble valgt for sine trådløse egenskaper. LoRaWAN er en pålitelig, lang rekkevidde dataoverføringsløsning. I Europa brukes 868 MHz frekvensen. Innendørs er den trådløse rekkevidden lett hundrevis av meter, og utendørs kan det være flere kilometer. På grunn av LoRa-teknologien kan batteriet vare i mange år, avhengig av applikasjon.

For mer informasjon, vennligst besøk: http://fgtech.no/produkter/tradlost/iotkey/transmitter

AI crop

Ny AI-dreven virtuell assistent for profesjonell bruk

Kan strukturere dataene til en bedrift og avdekke sammenhenger

Å kommunisere med datamaskiner er noe vi er vant med nå til dags. Hjemme og i bilen snakker vi for eksempel med Siri og Alexa. På grunn av konfidensielle data, er denne typen tjenester imidlertid ikke et alternativ for mange bedrifter. Semcon har ved hjelp av det nyeste innenfor kunstig intelligens utviklet en revolusjonerende, virtuell assistent for profesjonell bruk: SIA (Semcon Intelligent Assistant).

les mer...
Phoenix Hannover crop

Utnytter digital teknologien

Phoenix Contact Dialog Days, et tre dages langt web arrangement

Phoenix Contact har alltid vært godt til stede på Hannover Messe med en ruvende stand. I tillegg har selskapet også hatt besøk av mange nordmenn på verdens største industrimesse. Da det ble besluttet å utsette kjempe arrangementet kastet Phoenix seg rundt og lanserte Dialog Days.

les mer...
Krohne PR 4512 crop

Få tilgang til alle prosessdataene dine via Bluetooth – nyhet fra PR electronics

Aktiver Bluetooth-kommunikasjon og datalogging på alle PR 4000- og PR 9000-enhetene fra krohne Instrumentation. Monter 4512 i fronten av transmitterne fra PR-elektronikk, og installer PPS-appen på smartenheten din (iOS og Android). Dette muliggjør direkte overvåking av prosessdataene dine, data- og hendelseslogging og enkel programmering av enheten.

les mer...
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Det har vært inspirerende og lærerikt å jobbe så tett med FFI

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

les mer...