Siemens intervjuet format 3

ONS 2022

Bærekraft og hydrogen i sentrum

De høye olje- og gassprisene satte tydelig preg på oljemessen ONS i Stavanger. Over 1 000 utstillere og 61 098 besøkende viser at optimismen er stor i denne bransjen. Den største økningen var på konferansesiden, med over 1 000 presentasjoner.

Null utslipp

Vind, hydrogen og CO2 fangst og lagring var sentrale temaer både under konferansene og på utstillingene. Alle deler av industrien ser nå på mulighetene disse industrielle sektorene gir. Men mye av utviklingen styres av politiske beslutninger. Det gjenstår å se om norsk industri får den drahjelpen politikerne kan gi. I land som Nederland og Storbritania er myndighetene aktive for å utvikle disse industri sektorene. 

Digitalisering

Digitalisering er også et viktig tema i olje- og gassbransjen. Norsk industri har vært i fronten for å utvikle avanserte produksjonsløsninger for olje- og gassutvinning. Neste teknologisteg er å utnytte digitalisering og robotteknologi. Flere interessante initiativer er tatt for å effektivisere produksjonen og redusere miljøbelastningen av oljeproduksjonen.

Siemens er en av markedslederne i dette markedet og vi satt oss ned på ONS med Nils Klippenberg, CEO Siemens AS og Frank Bråthen, CEO Siemens Digital Industries Norge AS for å høre deres tanker om de viktige temaene havvind, hydrogen og batteriproduksjon (se video).

 

Eaton PowerXL DG1-1 crop

Eatons PowerXL-familie lanseres med PROFINET

Alle parameterne og funksjonene kan enkelt behandles og endres

Alle frekvensomformere i PowerXL-familien kommer nå med PROFINET-grensesnitt – klare for fremtidens kommunikasjon. Det store utvalget av frekvensomformere i Eatons PowerXL-serie, kommer nå også med PROFINET-kommunikasjonsgrensesnitt. 

les mer...
Phoenix ethernet crop

Ny busskobler for Ethernet

Øker nettverkssikkerheten ved å sperre porter som ikke benyttes

Med den nye Inline-busskobleren for Modbus/TCP (UDP) IL ETH BK-PAC utvider Phoenix Contact produktporteføljen for å bygge opp Remote-I/O-løsninger i automasjonskapet. Busskobleren i beskyttelsesgrad IP20 er kompatibel med alle tilgjengelige Inline-I/O-moduler inkludert forgreningsmoduler for å åpne en remote-bus-kontakt.

les mer...
Eltele Siemens crop

Eltel og Siemens signerer landsdekkende serviceavtale for ladestasjoner

Vil bidra til effektiv utvikling av elektrifisert infrastruktur

Eltel og Siemens har signert en rammeavtale om installasjon, service og drift av ladere for elektriske kjøretøy. Med dette inngår de to selskapene et strategisk samarbeid som vil sikre kvalitet i leveransene og driftssikkerhet nasjonalt, til det beste for brukerne. Avtalen gjelder for to år med opsjon for forlengelse opp til ytterligere to år.  

les mer...
Parker VA crop

Parker med ny VA-serien med neste generasjons LS-ventiler

Er blitt designet med fokus på å redusere plassbehov

Forhåndskompensert, proporsjonal og lastkjennende: nye LS-ventiler med mengdehastigheter opptil 450 l/min for mobile maskinapplikasjoner. Parker Hannifin, kunngjør et sett med neste generasjons LS-ventiler, som en del av VA-serien, som er spesielt utviklet for krevende maskinapplikasjoner.

les mer...