ABB konsernsjef crop

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

Svenske Björn Rosengren (60) er en meget erfaren, internasjonal forretningsmann og leder av industribedrifter. Han har vært konsernsjef i Sandvik, en høyteknologisk, global ingeniørvirksomhet, siden 2015. I denne perioden har han ledet den vellykkede implementering av en desentralisert struktur og forbedret både lønnsomheten og økonomisk styrke hos Sandvik. Før det var han konsernsjef hos Wärtsilä Corporation, som produserer og utfører service på kraftsystemer og annet utstyr for marine- og energimarkedet (2011-2015) og arbeidet 13 år (1998-2011) i flere lederroller hos Atlas Copco, en verdensledende leverandør av bærekraftige produktivitetsløsninger.

- Styret er glad for at Björn Rosengren tar over ledelsen av ABB. Han tar med seg en merittliste med verdiskaping og lederegenskaper som ABB trenger i neste del av endringene i selskapet, sier Peter Voser, ABBs styreleder og fungerende konsernsjef. - Etter en grundig rekrutteringsprosess er styret overbevist om at Björn Rosengren er den beste kandidaten for rollen. Han forstår hvordan man etablerer en fremgangsrik, desentralisert organisasjon, myndiggjør og demonstrerer en kultur med samarbeid og høy ytelse. Sammen med vårt dyktige lederteam vil han drive ABBs strategi og levere langvarig verdi til alle våre interessenter.

- Jeg er beæret over muligheten for å arbeide i ABB, en virkelig global teknologileder, etter at jeg har fullført mine nåværende forpliktelser. På et så avgjørende tidspunkt for produksjonsindustrien, må ABB fortsette å møte behovene til globale kunder med en unik portefølje av teknologi og digitale løsninger for å forbedreproduktiviteten. Jeg ser fram til å samarbeide med mine nye kollegaer over hele verden for å øke verdien gjennom levering av gruppens strategi og fullt ut myndiggjøre våre virksomheter og medarbeidere, sier påtroppende konsernsjef Björn Rosengren.

Ulstein crop

Ulstein Verft startar utrustinga av Olympic sin neste CSOV

Slepet av skroget til byggnummer 319, det andre TWIN X-STERN CSOV-skipet (Construction Service Operation Vessel) til Olympic, kom til Ulstein Verft 8. mai 2024 frå Crist-verftet i Polen. No startar utrustingsarbeidet. I 2022 signerte Olympic og Ulstein ein kontrakt på skipsdesign og bygging av to CSOV-ar av ULSTEIN SX222-designet frå Ulstein Design & Solutions AS. 

Lynlader crop

Norsk lynlader med Formel E teknologi

Den norske pioneren innen mobil hurtiglading, Nordic booster, har utviklet verdens første mobile og skalerbare hurtiglader med integrerte batterier - Hummingbird®. Batteriteknologien stammer fra det elektriske racing-mesterskapet Formel E. Den sikrer mulighet til å møte fremtidige behov etter hvert som den elektriske maskinparken utvikler seg.

Benjamin Doerr

Watson-Marlow presenterer den avanserte OEM-panelmonterte løsningen

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) har videreført DriveSure™ med aller nyest teknologi for å tilby en komplett peristaltisk panelmontert pumpeløsning for OEM-er (Original Equipment Manufacturers). Industriell Ethernet-kompatibilitet gjør det enklere å integrere DriveSure i avanserte distributerte styresystemer og tilbyr sluttbrukeren fjernstyrt overvåkning og kontroll.

IIRO RAUTIAINEN

Eaton møter sterk etterspørsel etter avanserte UPS-systemer med ny fabrikk i Finland

Eaton har åpnet en ny toppmoderne fabrikk i Helsinki. Dette skal øke produksjons- og leveringskapasiteten for å møte den voksende etterspørselen etter UPS-systemer. Energistyringsselskapet Eaton er en av verdens største produsenter av 3-fase avbruddsfri strømforsyningssystemer (UPS).