FG Posital crop

En nøkkelfaktor har vært miniatyriseringen av energi-«høstingssystem»

Verdens minste MULTITURN ABSOLUTE KIT-ENCODERS

Ny 22 mm Mini Multiturn Kit Encoder for Integrert Motor-Feedback. Størrelse betyr noe, og i industriell automatisering kan det være en enorm fordel å tilby eksepsjonell ytelse i en svært kompakt pakke forteller FG-Tech, som er forhandler av POSITAL.

Med dette i bakhodet har encoder-produsenten POSITAL avduket en fullt funksjonell prototype av deres nye miniatyr-multiturn encoder for integrert tilbakemelding fra motorer. Med en diameter på bare 22 mm og en høyde på 23 mm (0,87 ”/ 0,9”) er den nye enheten verdens minste multiturn encoder. Den har en selvdrevet rotasjonsteller som fjerner behovet for reservebatterier eller komplekse girsystemer. Disse nye 22mm Kit encoderne fra er designet for produsenter av servomotorer, tilbakemeldingsstyrte trinnmotorer, mikrodrev, miniatyr-roboter og andre maskiner der det kreves høy presisjon og tilbakemelding på plass.

 

Pålitelig, Nøyaktig og enkel installasjon

  • Ingen batteri, Ingen gir - ingen Vedlikehold
  • Oppløsning opp til 17 bis, Multiturn opp til 32 bits
  • Robust, Høy nøyaktighet og enkel installasjon med  «Self Callibration» som opsjon.
  • Tilgjengelig med BiSS C og SSI grensesnitt med forvalg.
  • Intergrert temperatursensor for diagnostikk

"Våre nye multiturn mini Kit encoder bygger på suksessen til serien med Kit-encoderne som ple lansert tilbake i 2016", sier Jim Stevens, Product Manager Kit-encodere i POSITAL Nord-Amerika. "Ved nøye redesign og innføring av mindre elektroniske komponenter, har vi kunnet redusere diameteren på disse enhetene fra 36 mm til 22 mm.” En nøkkelfaktor har vært miniatyriseringen av energi-«høstingssystem» basert på Wiegand teknologien som driver rotasjonstelleren. Dette systemet er en veldig viktig del av POSITALs konkurranseposisjonering, siden det sørger for pålitelig absolutt måling av flere omdreininger uten behov for vedlikehold, batterier eller mekaniske gir.

Les mer om POSITAL sin Wiegand teknologi

Som 'store brødrene' er de nye 22 mm-settene pålitelige, nøyaktige og enkle å installere. I motsetning til resolver dekker de et målområde for multiturn og tilbyr digital utgang. Sammenlignet med optiske encodere er de mer robuste og mer motstandsdyktige mot forurensning av olje, støv eller fuktighet. De tilbyr 17-bits elektronisk oppløsning og et målområde for multiturn på opptil 32 bits. Leverandør-nøytralt SSI- og BiSS C-grensesnitt støttes. Installasjonen av 22 mm encoderne er veldig enkelt og kan gjøres under normale fabrikkforhold. Integrert selvkalibrering forenkler igangkjøring. Kombinasjonen av robust magnetikk, høy driftssikkerhet (med en integrert temperatursensor for diagnostikk), multiturn-funksjonalitet og vedlikeholdsfri drift bidrar til å redusere eierkostnadene.

Les mer om POSITAL Kit-Encoder Familien

"Spesielle akselversjoner av 22 mm-settene med integrerte lager, som kan gi ekstra bruksområder, planlegges også." Med miniatyrisering som markerer en stor trend innen global automatisering, ser vi stort potensial for våre nye Kit-encodere, "avslutter Stevens

 

SINTEF_5G_7 crop

Industri 5.0 - Mennesket i fokus

Industri 5.0 handler om å løfte blikket litt. Løfte blikket ut av bedriften og ta innover seg de store samfunnsutfordringer man står oppi. – Det være seg bærekraft, et viktig element, og det vi kaller resiliens, altså evnen til å motstå alle disse hendelsene som skjer rundt oss hele tiden. Enten det er kriger eller pandemier, eller en brå slutt i forsyningskjedene, og samtidig gå i mennesket – settes i fokus på en litt ny måte, sier Bjørnar Henriksen, seniorforsker, SINTEF Digital Teknologiledelse.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Phoenix lysstyring crop

Strømforsyning for bygningsautomatisering: Forsyne og lade opp via USB

Strømforsyningene STEP Power fra Phoenix Contact er tilpasset behovene i moderne bygningsautomatisering. Via USB-tilkoblingen forsyner de både Smart Meter Gateways, Raspberry Pis og andre Smart Home-komponenter. De kan også brukes for rask opplading av mobilt sluttutstyr og andre 5 V forbrukere.

AMNYTT 02 2024 kollasj crop

AMNYTT 02 2024 er publisert


  •  

  • Konseptet Industri 4.0 ble lansert av den tyske regjering høsten 2011. Nå har EU tatt et nytt initiativ. Industri 5.0 er lansert. I erkjennelsen av at teknologi fungerer ikke uten god og riktig involvering av mennesker rettet det nye initiativet seg mot utnyttelsen av mennesket i det totale bilde. I tillegg tar Industri 5.0 også hensyn til miljømessige forhold. 


les mer...