Rittal samle crop

Toppmoderne strømfordeling med samleskinner fra Rittal

Styrings- og koblingsanlegg fra Rittal består av et bredt utvalg av forskjellige elektriske komponenter. Anleggsingeniører drar nytte av løsninger som muliggjør enkel prosjektplanlegging og dokumentasjon, slik at de kan utnytte plassen i kapslingene effektivt, samtidig som man sikrer enkel og pålitelig kobling mellom de enkelte elektriske utstyrskomponentene. Det siste innen samleskinnesystemer gir viktige fordeler i forhold til konvensjonell kabling av komponenter.

Bruk av elektrisk energi i industrien gjør det nødvendig å bruke systemer designet for kraftdistribusjon til de forskjellige forbrukerne. Konvensjonell kraftdistribusjonsteknologi brukes i dag i større eller mindre grad.

I konvensjonelle systemkonfigurasjoner er beskyttelsesanordninger og koblingsutstyr montert på DIN-skinner og/eller C-skinner. Større utstyr skrus direkte på montasjeplate. Strøm tilføres ved hjelp av runde ledere eller flate kobberbånd. Hver tilkobling installeres separat, med monteringskostnader. Monteringstiden øker derfor i forhold til mengden koblingsutstyr som brukes. Ulike ledertverrsnitt og isolasjonsmaterialer gjør det vanskelig å beregne kortslutningsmotstanden. Nøyaktige beregninger er generelt svært kostbart. Et konvensjonelt strukturert system består også av forskjellige komponenter av forskjellige størrelser. Mangelen på et systemkonsept fører til dårlig plassutnyttelse, noe som resulterer i mange hull som ikke kan brukes til montering av utstyr. Den ikke-modulære utformingen av et konvensjonelt system er i tillegg ikke optimalt når det gjelder vedlikehold og systemutvidelse. Man har få ledige modulplasser tilgjengelig når man skal erstatte gamle komponenter med nye. Denne mangelen på fleksibilitet gjør det derfor vanskelig å modifisere eller utvide denne typen systemer for å møte endrede driftsparametere.

FG Tech Messewand-BEx1-IP67 crop

Ta din installasjon til neste nivå med BEx1 IP67 IO-Modul

Hver modul er utstyrt med en Ethernet-switch

Eksterne I/O-systemer for prosesstekniske applikasjoner i eksplosjonsfarlige områder forenkler installasjonskonseptet betraktelig, dette medfører mindre installasjons-tid og kostnader. Sensorene og aktuatorene er ofte plassert i sone 1 og er delt inn i funksjonsgrupper i systemet. 

les mer...
Emerson Vangen

Emerson Automation Solutions øker staben

Jobben er hjelpe kunder med å velge riktig fra hele vår portefølje av måleutstyr

Olav Vangen har nylig tiltrådt stillingen som selger hos Emerson Automation Solutions. Det er hele instrumenteringsporteføljen, med løsninger, han har ansvaret for. Mye av oppmerksomheten vil være rettet mot produksjon av ny ren energi, som hydrogen og karbonfangst. Dette er prioriterte områder for Emerson.

les mer...
1169342765

Inngår partnerskapsavtale for bedre cybersikkerhet innen drift av digitaliserte anlegg

Bedre driftssikkerhet og økt tillit til digitalisering

Schneider Electric og BitSight inngår partnerskap for å styrke cybersikkerheten innen drift av digitale anlegg. Målet er i fellesskap å utvikle en helt ny teknologi - den første i verden i sitt slag. Den skal kunne identifisere cyberrisiko i systemer for operasjonell teknologi (OT) og få bedre trusseletterretning ved å identifisere feilkonfigurerte tilkoblede enheter.

les mer...
FORSYNINGSSIKKERHET crop

Forsyningssikkerhet avgjørende for å lykkes med elektrifisering av Norge

Har utarbeidet tre råd for hvordan man kan sikre kontroll på forsyningssikkerhet

Sjefforsker Gerd Kjølle i SINTEF mener vi må ligge i forkant på forsyningssikkerhet for å lykkes med elektrifisering av Norge. Digitalisering av kraftsystemet vil bidra til viktige løsninger.

les mer...