KUKA_Rob_KMP_600-S_diffDRive crop

Kan lære plattformen lokalene ved å kjøre den rundt som en radiostyrt bil

Sterk satsing på mobile plattformer

Ny modell med flere nye, smarte løsninger i KUKAs sortiment. Med den nye autonome plattformen KMP 600 S-diffDrive fyller KUKA tomrommet i lastekapasitet (600 kilo) mellom de tidligere lanserte KMP 200 og KMP 1500 (200 henholdsvis 1500 kilo), i sitt utvalg av autonome kjøretøy.

– KMP 600 S-diffDrive har også flere andre smarte funksjoner, blant annet SLAM-navigering. I prinsippet kan du lære plattformen lokalene ved å kjøre den rundt som en radiostyrt bil, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic. Da lager plattformen selv kartet over lokalene

SLAM-navigeringen skiller seg helt fra eldre systemer, som induktiv guiding med slynger i gulvet, optiske signaler, GPS og tilsvarende.
KMP 600 S-diffDrive trenger ingen infrastruktur av denne typen.
– Det eneste som kreves er et trådløst wi-fi-nettverk; ikke til selve navigasjonen, men til å kommunisere med andre enheter og det overordnede systemet, sier Micael Amandusson.

KUKAs nye mobile plattform trenger bare å få en introduksjon av lokalene ved at den kjøres rundt med en fjernkontroll. Men selv ikke det er helt nødvendig.
– Det er også mulig å laste ned en CAD-tegnet layout direkte til navigasjonssystemet, så navigerer plattformen ved hjelp av et Lidar-system i front.

Som tilleggs valg fås en ekstra Lidar bak på kjøretøyet, slik at den også kan ferdes i samme hastighet baklengs. Radarsystemet kan imidlertid avsøke innenfor et begrenset område på opptil 15 centimeter over gulvflaten.
Et annet prestasjonsfremmende tilvalg er et 3D-kamera, med kapasitet til å avsøke både oppover og nedover. Det kan avsøke opptil fire meter over roboten.

En heve- og senkeplattform på lasteflaten, med mulighet for heving opptil 60 millimeter, er ytterligere en funksjon for KMP 600 S-diffDrive. Det gjør plattformen lettere å tilpasse til resten av enhetene i systemet, og den kan selv gå inn og løfte last som er plassert.
Programvaremiljøet er det samme som i KUKAs øvrige KMP-er (KUKA Mobile Platform). Når det gjelder samhandling med andre enheter, arbeider KMP 600 S-diffDrive med KUKA Fleet Management.

Andre egenskaper for KMP 600 S-diffDrive:

  • En meter lang, 750 millimeter bred og 350 millimeter høy
  • Lasteflaten har et kvadrat på 450 millimeter
  • S-diffDrive-systemet gjør at plattformen kan rotere rundt sitt eget midtpunkt
  • Støvbeskyttet (IP54)
  • Lett tilgjengelige uttak for å kunne bygge på med roboter eller annet utstyr
  • Tåler 0–45 grader celsius.

KMP 600 S-diffDrive har en sammenhengende driftstid på åtte timer, deretter lader den opp litium-ion-batteriet sitt (37 Ah) på 1,5 timer før den kjører ut og arbeider igjen. Hvis den ikke trenger å arbeide kontinuerlig, blir driftstiden lengre.

Ifølge Micael Amandusson er automatiserte og mobile plattformer for styrking av sluttkundenes produktivitet og konkurransekraft i en globalisert verden et sterkt voksende marked for KUKA.
– Kundene våre kan forvente seg flere produkter i dette segmentet de kommende årene, sier han.

 

AMNYTT 05 kolasj crop

AMNYTT 05 2024 er publisert

Politikere og mange næringslivsledere snakker om at vi må omstille industrien til å produsere mer miljøvennlige varer på en grønnere måte. Årets oljemesse viser at oljepakken som ble lansert under pandemien har virket. Aktiviteten i denne bransjen er høy. Andre industrisektorer som vindkraft og hydrogenproduksjon sliter i motbakke. Det kan se ut til at det er et hvileskjør for den grønne omstillingen.

Autic Eirik Skårerverket crop

Autic øker kapasiteten med to nyansettelser

Autic styrker sin kapasitet med to nye ansikter i staben! Andreas på support, og Eirik på salg, vil sammen med resten av teamet i Autic tilby markedet og partnerne innovative produkter innen både hardware og software for automasjon. Det vil også bli satt enda større fokus på god support, og et lett tilgjengelig support-team for alle kundene.

Rittal RAC Invigning crop

Rittal Applicaton Center lanseres i Skandinavia

Kompetanse gjennom praksis – Rittal Application Center for tavlebyggere. Hvordan kan produsenter av automasjonskap og tavler ta steget inn i digitaliseringens og automatiseringens verden – og hvordan kan de forberede seg for fremtiden? Svaret finner du innenfor rammen av det nye Rittal Application Center (RAC) i Ängelholm i Sverige, som ble åpnet den 28. august. 

Finn Hauge

Ny daglig leder i Solland Elektro AS

Solland Elektro AS har gleden av å kunngjøre at Stig Lien er utnevnt som ny daglig leder i selskapet, med tiltredelse fra 1. august 2024. Stig har en lang karriere i selskapet, hvor han startet allerede i 2001 som elektrikerlærling og har tatt fagbrev som elektriker. Videre har han fullført utdannelse som elektroinstallatør.