Ifea-NFA-crop

Styrelederne Tore Sandvoll (fea) og Heidi Fuglum (NFA) har store forventninger

Solid fundament for samarbeid Ifea/NFA

Automatiseringsbransjens to sentrale organisasjoner er i ferd med å finne sammen i et samarbeid som kan gavne bransjen og foreningene. På begge foreningens, Ifea og NFAs, årsmøter ble det orientert om at en prosess for å finne frem til et gavnlig samarbeid er startet opp. Denne informasjonen ble positivt tatt imot i begge foreninger.

Samkvemmet mellom Norsk forening for Automatisering (NFA) og Ifea (Industriens forening for Elektroteknikk og Automatisering) har til tider vært brokete. Det har tidligere vært gjort forsøk på å finne frem til samarbeidsformer som skulle komme begge foreningene til gode. Nå er prosessen kommet så langt at samarbeidskomiteen inviterte bransjen fagtidsskrifter til en orientering.

Godt fundamentert.

Prosessen som nå er etablert ser ut til å være svært solid. Gruppen som har hatt og fortsatt skal lede diskusjonene er svært topp tung. Begge styreledere er representer og NFA er representert med avgåtte styreleder, mens Ifea stiller med nestleder. Komiteens sammensettinger:

  • Heidi Fuglum, styreleder NFA
  • Tore Sandvoll, styreleder Ifea
  • Ragne Grøtterud, nestleder Ifea
  • Ingvils Johansen, nestleder og tidligere styreleder NFA

Det er benyttet samme prosessmodell som Statoil benytter ved komplekse prosesser med mange interessenter.  Grøtterud, som har erfaring med Statoils arbeid med slike prosesser, har ledet arbeidet. Så langt har det vært to halvdagers- og ett heldagsmøte. Målsettingen har vært rettet mot å finne modeller for hvorledes tilbudet til medlemmene kan økes, både i kvalitet og kvantitet. To sentrale felt for begge foreningene har i arbeidet som er gjort til nå utpekt seg som viktige for å få frem et godt tilbud til bransjen. Kompetanseheving, det vil si kurs og konferanser, er det ene hovedfeltet. Politisk arbeid med å få automatisering til å bli mer synlig vil også bli prioritet.

Les hele artikkelen.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.

Emerson PACSystems crop

Emersons nye, kompakte og robuste PC designet for å koble industrigulvet til skyen

PACSystems IPC 2010, med forhåndsinnstilt Movicon-programvare og PACEdge IIoT-plattform, leverer høyytelses databehandlingsfunksjoner for industrielle datavisualiseringsapplikasjoner. Emerson introduserte i dag sin nye PACSystems™ IPC 2010 Compact Industrial Computer (IPC), en robust industridatamaskin designet for å håndtere et bredt utvalg av automatiseringsapplikasjoner innen maskinproduksjon og frittstående detaljproduksjon.