HL-STUDIOS

Diagnose og service data fra applikasjonen er tilgjengelig i sanntid.

SIEMENS lanserer ny kosteffektiv SIMOCODE med PROFINET

Nye kosteffektiv SIMOCODE kobles direkte til automasjonssystemet over PROFINET.  Den nye utgaven kommer i to versjoner, med en eller to RJ45 porter. SIMOCODE pro V PN GP kan brukes I applikasjoner hvor du ønsker strømmåling opp til 630 Ampere på PROFINET, i tillegg har du mulighet til å koble på en ekspansjons modul og et enkelt operatørpanel.

SIMOCODE pro V GP er da en ny og kostnadseffektiv løsning for smarte motor drifter.  I applikasjoner du kun trenger en port kan du nå få et produkt som er over 40 % rimeligere i listepris mot dagens fleksible SIMOCODE pro V PN.

Ekspansjonsmoduler som kan brukes her er jordfeilsovervåkings modul, DI/DO kort, eller temperaturmodul. SIMOCODE pro V PROFINET GP kan brukes som overlast vern eller kontroll av effektbryter, motorstart via direkte start, dreieretningsvender, Y/D starter og Soft Starter. Så både hardware oppsettet og funksjonaliteten er sammenlignbar med kjente SIMOCODE pro S med PROFIBUS.

Velge om du trenger en eller to porter på enheten, og funksjonaliteten «media redundancy protocol» følger da med to-port SIMOCODE kontroller. Så her kan du kjøre MRP I et ringnettverk og fremdeles ha kontakt og kontroll på applikasjonen ved ett brudd i ringen. Dette øker tilgjengeligheten på hele applikasjonen. Bruker du stjerne topologi kan du velge kontroller med en port for å redusere kostnad.

I tillegg er OPC UA Server og WEB server funksjonen videreført og tilgjengelig på nye SIMOCODE pro V PN GP. OPC UA er en åpen uavhengig standard for kommunikasjon protokoll mye brukt i automasjonssystemer og kan enkel med samme kabel kommunisere til HMI, SCADA toppsystem og / eller direkte mot en skybasert løsning som, MindSphere.  Diagnose og service data fra applikasjonen er da tilgjengelig i sanntid.  Med WEB server kan du enkelt via en nettleser se status og informasjon, måleverdier, service og statistisk data. Dette gir kunden stor fleksibilitet og muligheter for å se data når og hvor som helst.

PROFIenergy er integrert i nye SIMOCODE GP enheten. Så hvis flere motorer er kontrollert sentral via PROFINET kan de stenges ned når det ikke er produksjon i fabrikken. Målerverdier og status informasjon kan også sendes over PROFIenergy protokollen.

SIMOCODE pro V PROFINET General Performance programmeres du med SIMOCODE ES V15 TIA Portal.

For mer informasjon se:  www.siemens.com/simocode

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner. 

5G unterstützt effizient zukünftige Netzwerkanforderungen / 5G

Industrielt 5G – nettverk på industriens premisser

En sikker, fremtidsrettet kommunikasjonsteknologi er avgjørende for applikasjoner som mobile roboter, autonom logistikk og førerløse transportsystemer i fabrikker. Derfor har Siemens lansert privat industrielt 5G, en 5G-infrastruktur utviklet spesifikt for kravene til industrielle kunder.

NORTH SEA FLOW MEASUREMENT WORKSHOP 2000

Måling av hydrogen med ultralyd mengdemåling

Hydrogen antas å spille en viktig rolle i energiomstillingen, og det vil følgelig være behov for overførings- og distribusjonsledningsnett for hydrogen. I disse nettverkene er det nødvendig med målinger av gassmengden som transporteres. 

les mer...
Aquarobotics crop

Nysnø Klimainvesteringer og Skeie teknologi investerer i Aqua Robotics

Det norske selskapet Aqua Robotics leverer automatiserte og robotiserte not-vaskesystem til aquakulturbransjen. Nå investerer Nysnø og Skeie teknologi rundt 85 millioner kroner for å bidra til å realisere selskapets ambisjoner som teknologileverandør innenfor fiskehelse, fiskevelferd og bærekraft. Selskapet vil etter transaksjonen være godt posisjonert til å nå sine ambisiøse vekstplaner om å bli den ledende aktøren innen renhold av nøter.