FG ATEX_IECEx-Certified_EncodersPosital crop

Sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner

POSITAL Encodere - nå også ATEX/IECEx-sertifisering for sone 2/22

POSITAL, som forhandles av FG-Tech, sin encoder familie IXARC er nå sertifisert ihht. ATEX/IECEx direktivene for Sone 2/22. Med denne sertifiseringen dekker POSITAL ytterligere applikasjoner innenfor olje- og gassinstallasjoner, kjemiske anlegg, trebearbeidingsoperasjoner og kornhåndteringsanlegg. Selve sertifikatet er utstedt av en tredjepart med spesiell kompetanse innen ATEX og IECEx testing og sertifisering.

FG-Tech AS, som er POSITAL sin distributør i Norge, forteller at encoderne kan leveres I hus av aluminium eller rustfritt stål (V2A & V4A) designet for å eliminere elektriske varmepunkter eller gnister som kan antenne en eksplosjon.  Sensorene er tilgjengelige i både inkrementelle og absolutte varianter og tilbys med optiske eller magnetiske målesystemer. De optiske sensorene er egnet for høypresisjonsapplikasjoner, og leveres med opptil 16-bits oppløsning. Magnetiske varianter tilbyr lignende oppløsning og har ett kompakte og robust design som gjør dem svært allsidige og egnet for tøffe miljøer. For mange magnetiske sensorer kan noen driftsegenskaper endres gjennom programvareoppdateringer uten behov for mekaniske endringer. For eksempel, for programmerbare inkrementelle kodere, kan oppløsningen settes hvor som helst mellom 1 og 16 384 PPR (pulser per omdreining). For absolutte encodere er både magnetiske og optiske varianter tilgjengelige i multiturn-versjoner med batterifrie rotasjonstellersystemer. Det er ikke nødvendig å teste og bytte reservebatterier, noe som reduserer vedlikeholds kravene drastisk.

Som de andre medlemmene av IXARC-encoder familien, kan ATEX/IECEx-sertifiserte modeller bestilles med et bredt utvalg av monteringsflensdesign og akselkonfigurasjoner. De er tilgjengelige med M12-plugger eller tilkoblede kabler og støtter en rekke kommunikasjonsgrensesnitt, inkludert inkrementelle, analoge, SSI, Profibus, ProfiNet, CANopen, DeviceNet, EtherCAT, EtherNET IP, Modbus RTU, J1939 og Modbus TCP. Dette brede utvalget av konfigurasjonsalternativer gjør det mulig å velge en encoder-konfigurasjon som vil være enkel å integrere i nesten hvilken som helst maskin eller system.

Med vårt kraftige produktsøkeverktøy er det enkelt å finne den rette IXARC-encoderen for en bestemt applikasjon. Produktsøkeverktøy lar deg som kunden spesifisere produktfunksjonene som kreves for hver applikasjon og deretter finner du raskt de beste tilgjengelige produktene.

Test gjerne ut våre søkeverktøy for:

Inkrementelle encodere

Absolutte encodere

AMNYTT 03 2022 kolasj crop

AMNYTT 03 2022 er publisert

Fremtidens samfunn krever kompetente borgere. Det gjelder en rekke yrker som lærere, helsepersonell og ikke minst teknologer. Vi må hele tiden minne samfunnet på behovet for at vi i Norge har nok teknologer. Skal de politiske målsettinger om et grønt skifte nås, som er nødvendig, er en av de aller viktigste forutsetninger for å lykkes å utdanne nok teknisk personell.

les mer...
Oktober 2021Eaton

Eaton lanserer vedlikeholdsfrie HLR-halvlederreleer

Møter høye krav til både levetid og koblingshastighet

Eatons nye HLR-halvlederreleer er kompakte, lydløse og veldig nøyaktige, men først og fremst vedlikeholdsfrie og driftssikre. Eaton utvider sin produktportefølje innen elektriske koblingsløsninger med et nytt produkt som heter HLR-halvlederreleer.

les mer...
Smart 3 crop

Smart Industri er fylt opp

Utstillingen har nå nådd målet med å ha en vekst på 30 %

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

les mer...
Radar Andøya crop

Radarovervåkning av steinsprang på Andøya

Ti av ti testballer som ble sluppet ut fra toppen av fjellet,

Cautus Geo har etablert radarovervåkning av steinsprang på Andøya. – Vi gjennomfører et pilotprosjekt. Det ser positivt ut, sier geolog Sølve Utstøl Pettersen i Nordland fylkeskommune. Cautus Geo er et av Europas ledende teknologifirmaer innen automatisk overvåking av konstruksjoner, landområder, vann, klima og miljø.

les mer...