
Vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på
Phoenix Contact har ansatt IoT applikasjonsingeniør
Jonas Schultz Pedersen startet hos Phoenix Contact AS 1. juli i år. Han starter i stillingen som applikasjonsingeniør med fokus på Industrial IoT og Open Source programmering.
Jonas gikk ut av OsloMet - storbyuniversitet i år og utførte sin hovedoppgave med PLCnext hos et eksternt firma med C++ programmering i PLS.
I arbeid med hovedoppgaven fikk jeg muligheten til å benytte C++ til å programmere PLCnext kontrolleren AXC F 2152 som ble lansert i November 2017. Det tok ikke lang tid før jeg erfarte de store fordelene ved å kunne dra nytte av det enorme open source samfunnet som er der ute. Mange problemer er allerede løst, så hvorfor ikke benytte seg av dette? Jeg har troen på at ny teknologi som PLCnext vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på. Med muligheten til å kombinere tradisjonell PLS programmering med objektorientert vil det åpne nye dører for mange. Ingeniører fra forskjellige disipliner kan nå jobbe i sitt foretrukne arbeidsmiljø, om det er C++, C#, IEC 61131-3 eller Matlab simulink så er dette nå mulig i en og samme kontroller.
Et annet tema som har vært av stor interesse og et viktig fokusområde på vei inn er industri 4.0 som er det såkalte tingenes internett i industrien. Det samles allerede større mengder data i norsk industri enn det noen gang har vært gjort tidligere. Ved å benytte disse dataene på riktig måte vil fordelene være store og gir mange muligheter til å designe og i etterkant effektivisere driften av industrielle anlegg. Energibesparelse, bedre støtte for service og vedlikeholdspersonell, reduserte produksjonskostnader og økt produktivitet er noen av fordelene som gjør slike løsninger attraktive for enhver. Slik jeg ser det, er det et stort utviklingspotensial i Norsk industri. Jeg er heldig her i Phoenix Contact som får muligheten til å jobbe med disse temaene i den spennende tiden vi er i nå.
Lunner kommune tar i bruk KI for smartere avløpsrensing
Lunner kommune tester ny teknologi ved Harestua og Volla renseanlegg. Ved hjelp av kunstig intelligens skal avløpsvann renses med mindre kjemikaler, samtidig som driften effektiviseres og kostnader kuttes.
Nytt OTDR fra Yokogawa
Yokogawa Test & Measurement Corporation lanserer AQ7290-serien, et svært pålitelig og nøyaktig felttestinstrument for optisk fiber som vil lette konstruksjonen og vedlikeholdet av raskt voksende optiske kommunikasjonsnettverk. AQ7290 er utstyrt med nye funksjoner som forbedrer betjening og brukervennlighet. Seks standard- og høyytelsesmodeller er tilgjengelige i serien, og tilbyr et utvalg av to eller tre bølgelengder for å dekke et bredt spekter av fiberoptiske installasjons- og vedlikeholdsmålingsbehov.
Nytt generativt AI-drevet vedlikeholdstilbud fra Siemens
Siemens Industrial Copilot, en generativ AI-basert assistent, styrker hele verdikjeden – fra design og planlegging til engineering, drift og tjenester. Med dette ekspanderer Siemens sitt Industrial Copilot-tilbud med utvidede muligheter for Senseye Predictive Maintenance. Den generative AI-drevne løsningen vil støtte alle trinn i vedlikeholdssyklusen, fra reparasjon og forebygging til prediksjon og optimalisering.
Solid fremgang for Endress+Hauser tross global uro: Satser tungt på innovasjon og gassanalyse
Til tross for krevende globale rammevilkår leverte Endress+Hauser et sterkt resultat i 2024, med økt satsing på gassanalyse, bærekraft og opplæring.