KREATIVT LYS FOTOSTUDIO

Vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på

Phoenix Contact har ansatt IoT applikasjonsingeniør

Jonas Schultz Pedersen startet hos Phoenix Contact AS 1. juli i år. Han starter i stillingen som applikasjonsingeniør med fokus på Industrial IoT og Open Source programmering.

Jonas gikk ut av OsloMet - storbyuniversitet i år og utførte sin hovedoppgave med PLCnext hos et eksternt firma med C++ programmering i PLS.

I arbeid med hovedoppgaven fikk jeg muligheten til å benytte C++ til å programmere PLCnext kontrolleren AXC F 2152 som ble lansert i November 2017. Det tok ikke lang tid før jeg erfarte de store fordelene ved å kunne dra nytte av det enorme open source samfunnet som er der ute. Mange problemer er allerede løst, så hvorfor ikke benytte seg av dette? Jeg har troen på at ny teknologi som PLCnext vil være med på å endre måten mange bedrifter jobber på. Med muligheten til å kombinere tradisjonell PLS programmering med objektorientert vil det åpne nye dører for mange. Ingeniører fra forskjellige disipliner kan nå jobbe i sitt foretrukne arbeidsmiljø, om det er C++, C#, IEC 61131-3 eller Matlab simulink så er dette nå mulig i en og samme kontroller.

Et annet tema som har vært av stor interesse og et viktig fokusområde på vei inn er industri 4.0 som er det såkalte tingenes internett i industrien. Det samles allerede større mengder data i norsk industri enn det noen gang har vært gjort tidligere. Ved å benytte disse dataene på riktig måte vil fordelene være store og gir mange muligheter til å designe og i etterkant effektivisere driften av industrielle anlegg. Energibesparelse, bedre støtte for service og vedlikeholdspersonell, reduserte produksjonskostnader og økt produktivitet er noen av fordelene som gjør slike løsninger attraktive for enhver. Slik jeg ser det, er det et stort utviklingspotensial i Norsk industri. Jeg er heldig her i Phoenix Contact som får muligheten til å jobbe med disse temaene i den spennende tiden vi er i nå.

Lenze digitalisering crop

Undersøkelse viser at ledere ikke er omstillingsklare

Forklare hvorfor de vil endre de grunnleggende rammevilkårene

Driveren for den nåværende digitale transformasjonen og den tette koblingen til de enorme økonomiske potensialer er det evige nasjonale og internasjonale produktivitetsløpet. Det blir ikke bare raskere for de involverte parter.

les mer...
ABB konsernsjef crop

ABB utnevner Björn Rosengren til konsernsjef

Møte behovene til kundene med en portefølje av teknologi og digitale løsninger

ABBs styre har enstemmig utnevnt Björn Rosengren til konsernsjef (CEO). Han starter i ABB 1. februar 2020 og etterfølger konsernsjef Peter Voser i rollen 1. mars 2020. På samme tidspunkt vil Peter Voser gå tilbake til stillingen som kun styreleder i ABB.

les mer...
Powerbox crop

Powerbox' nye DC/DC for krevende og robuste applikasjoner

I stand til å drive et stort spekter av applikasjoner

Powerbox, en av Europas største leverandører av kraftforsyninger og en ledende aktør gjennom mer enn fire tiår innen optimalisering av kraftløsninger for krevende applikasjoner, lanserer tre nye serier med 40W til 100W kortmonterte DC/DC-omformere.

les mer...
Siemens digital crop

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Flere virksomheter erkjenner behovet for rask omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen.

les mer...