Beckhoff_MX_System crop

Kan brukes til å erstatte tradisjonelle kontrolltavler

Når kontrolleren blir en modulær kontrolltavle

Beckhoffs nye MX-System er rett og slett en revolusjon innen design og konstruksjon av automasjonssystemer. Lanseringen av dette systemet betyr at systemleverandører nå kan tilby en fleksibel, plassoptimalisert og intelligent systemløsning som fullt ut erstatter konvensjonelle kontrolltavler – en revolusjonerende og automatisert konstruksjon av kontrolltavler.

Beckhoff Automation tilbyr i dag så å si alle nødvendige komponenter som trengs for å automatisere alt fra en enkeltstående maskin til store bygg, komplekse fabrikklinjer og sammensatte systemer for produksjon, drift, vedlikehold og overvåkning. TwinCAT- programvare, PC-baserte kontrollere, I/O, motordrifter, motorer, strømforsyninger og kabler legger grunnlaget for effektiv automatisering. I tillegg har Beckhoff eget tavleverksted som har konstruert kontrolltavler helt siden oppstarten for over 40 år siden. Det nye MX-System er et direkte resultat av Beckhoffs kunnskap om system- og komponentteknologi samt praktisk applikasjonserfaring.

MX-System er et homogent modulært automatiseringssystem som kan brukes til å erstatte tradisjonelle kontrolltavler. Systemet består av en kraftig bakplate i aluminium med integrerte buss strukturer for EtherCAT-kommunikasjon og kraftdistribusjon for spenningsnivåer fra 24 VDC - 400 VAC/600 VDC. Det største ekspansjonstrinnet muliggjør en tilkoblet last på hele 63A@600VDC. Egnede moduler er sørger for nettilkobling og alle andre kontrolltavlefunksjoner. For tilkobling til feltnivået benyttes standard tilkoblingsplugger som er prøvd ut i mange år i automatiseringsteknologien. Systemkombinasjon av bakplate og moduler har kapslingsgrad IP67 og kan derfor monteres rett på maskinen. Systemet reduserer tidsbruk under planlegging, programmering, dokumentasjon, installasjon og idriftsettelse, mens de integrerte diagnostikkfunksjonene reduserer kompleksiteten for sluttbrukeren. Resultatet er et modulært kontrolltavlesystem som kan monteres på maskinen uten beskyttende kapslinger.

Elteco nye crop

Personalnytt fra Elteco

Fra venstre; Inge Fuglset, Kristin Kraby Skjøldt og Vibeke Lundsholt Bjerke

Som alle andre firmaer og privatpersoner har vi i Elteco vært igjennom to svært spesielle år i 2020 og 2021. Koronapandemien har preget hele samfunnet. Den har gjort at vi har måttet ta mange grep og få til kreative løsninger for å etterkomme smittevernregler, samtidig som bedriften skal drives mest mulig normalt. 

 

les mer...
Vard_Bilde crop

Tett samarbeid for utvikling av helautomatisk fôringssystem

Phoenix Contact, Maritech Systems og Vard Aqua Sunndal AS har samarbeidet i utviklingen av Vard Aqua sin nye generasjon fôringssystemer, med blant annet helautomatiske fôringsroboter og fôringsautomater. Vard Aqua har levert velkjente fôringsprodukter siden 1985, men har nå tatt den nye generasjonen til et nytt nivå hva gjelder automatisering.

Phoenix Contact har levert komponenter samt vært med på utviklingen av HMI-løsningen for enkel oversikt av anlegget.

les mer...
Goodtech Bekas crop

Bergen Elektrokompetanse AS overtar Goodtech sitt tavleverksted på Os

Viderefører de gode tradisjonene tavlevirksomheten har bygget opp

Goodtech har signert en avtale med Bergen Elektrokompetanse AS (BEKAS) om å overta tavlevirksomhet på Os fra 31.1.2022. Transaksjonen er i tråd med selskapets strategiske handlingsplan, hvor selskapet skal fokusere og styrke Goodtech innen kjernevirksomheten robotikk, automasjon og digitalisering.

les mer...
AVEVA_photo_Control-Room_crop

Wonderware Scandinavia bytter navn til AVEVA Select Scandinavia

Vil øke verdien AVEVA Select Scandinavia gir til sine kunder

Samtidig utvides samarbeide med AVEVA. Etter 20 år under navnet Wonderware Scandinavia, starter nå et nytt kapittel som AVEVA Select Scandinavia. Alliansen med AVEVA er nok en bekreftelse på selskapenes solide og langvarige samarbeid. Som AVEVA Select-partner kan Wonderware Scandinavia levere hele AVEVAs produktportefølje av ledende industrielle programvareløsninger for økt bærekraft og lønnsomhet. 

les mer...