NORD-MAXXDRIVE-XT crop

Øker belastningskapasiteten og levetiden på komponentene

MAXXDRIVE® XT industrigir – kraftige drev til kraftige transportbånd

NORDs totrinns, høyrevinklede MAXXDRIVE® XT-girenheter er perfekt egnet til transportbåndsystemer i massegodsindustrien som må tåle stor belastning. De er tilgjengelige i sju størrelser med effekter fra 50 til 1500 kW og utgående dreiemoment på 15–75 kNm. AXXDRIVE® XT-industrigirene fra NORD har høy termisk belastningskapasitet, uten ekstern kjøling.

Girene holder transportbåndene i gang, selv i de tøffeste forholdene, og sikrer at transporten av materialene går sin gang. Takket være den sterke utformingen med riller, optimaliserte aksialvifter og luftledende deksler, er det ikke behov for ekstra kjøling. Større rullelagre og senteravstander øker belastningskapasiteten og levetiden på komponentene. Den nyeste MAXXDRIVE® XT-generasjonen utvider MAXXDRIVE-serien med en applikasjonstilpasset, totrinns, høyrevinklet girenhet som er spesielt egnet til transportbåndsystemer. Den kan også skreddersys til bestemte applikasjoner. Effekt- og hastighetsområdet er utviklet for industrier hvor det er behov for lave hastigheter i kombinasjon med høy effekt. Dette er for eksempel tilfellet i massegods- og mineralindustri. Der kreves det ekstra robuste løsninger som er bestandige mot skitt og smuss og har høy driftssikkerhet under tøffe forhold. Til slike applikasjoner er det nødvendig med spesielle tetningskonsepter som krever så lite vedlikehold som mulig. Drivsystemene bør også kunne klare seg uten ekstern kjøling.

Modulsystem for effektive transportbånd
Modulsystemet for NORD-drivsystemer er basert på et omfattende utvalg frekvensomformere, motorer og girenheter samt koblings- og bremsesystemer, hvorav alle har et stort antall alternativer og funksjoner. Enten de brukes i transportbåndsystemer, blandeverk, kverner, tromler eller knuseverk vil MAXXDRIVE®-industrigirene fra NORD DRIVESYSTEMS oppnå høyt utgående dreiemoment, og de har i over ti år vist seg svært godt egnet til applikasjoner med høy belastning. NORD produserer hovedsakelig girmotorer til horisontale og vertikale transportørsystemer i et helstøpt hus som har ekstremt høy toleranse for tverrkraft og dreiemoment. Dette gjelder også for de kraftige industrigirene på opptil 250 000 Nm, som kreves dersom transportørene jobber i bratt stigning eller med ekstra store mengder materialer. En forskjøvet spindelakse gir svært kompakt design, og de store rullelagrene sikrer at lagrene holder lenge.

Cobot imperitek crop

Etablerer norsk robot senter

Målsettingen er å etablere et felles forum for robotselskaper

All statistikk viser at norsk industri er på bunnen i Norden når det gjelder å ta i bruk roboter i industrien. Sverige og Danmark er blant de ti mest robot-tette industriland i verden. Det må tas tak for å øke bruken av roboter i norsk industri. Norsk Cobot Senter har tatt et eget initiativ for å øke forståelsen og bruken av roboter i industrien.

les mer...
ABB IBM sikkerhet crop

ABB og IBM styrker datasikkerhet for industriell drift

Angrep på industri- og produksjonsanlegg økt med over 2000 prosent siden 2018

ABBs prosesskontrollsystemer kan kobles direkte til IBMs sikkerhetsplattform for å oppdage digitale trusler. ABB og IBM inngår et samarbeid fokusert på kobling av datasikkerhet og operativ teknologi (OT). Som et første resultat av dette samarbeidet har ABB utviklet en ny tjeneste, OT Security Event Monitoring Service.

les mer...
Rittal plastkapsling AX_crop

AX kapslinger: nå også klar til utendørs bruk

Tavlemontører ser fordelene allerede fra starten

Rittal har fullført AX-serien med kompakte kapslinger med sine nyutviklede plastkapslinger. Produsenten tilbyr nå det beste fra to verdener: fordelene med avansert teknologi kombinert med fordelene med et ekstremt robust materiale. AX-plastkapslingen beskytter de elektriske komponentene selv i veldig tøffe omgivelser, for eksempel utendørs.

les mer...
Norgren PH_AL_Excelon Plus crop

Excelon® Plus Serie 82 - unike luftbehandlingsenheter fra Norgren

Robust og enkel å installere

Norgren Excelon® Plus 82 er et modulært filter, regulator, smøreapparat (FRL) som er velegnet til de fleste industrielle applikasjoner. 1/4" og 3/8" ISO G samt NPT porter. Excelon® Plus 82 er utviklet med sikkerhet i høysetet og leverer høy ytelse i et kompakt og lett design. Introduksjonen av Excelon® Plus 82-serien gjør Excelon® Plus FRL-porteføljen fra Norgren komplett.

les mer...