Pepperl avstands crop

Liten, men kraftig—Nøyaktig avstandsmåling opptil 60 m i kompakt utførelse

Fra materialhåndtering til bilindustrien er det mange forskjellige bruksområder som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven utgjør en spesiell utfordring dersom sensoren ikke må ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning: de nye avstandssensorene i R200-serien integrerer den kraftige Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus – for presise måleresultater på avstander på opptil 60 m mot refleks og 10m direkterflekterende.

Basert på over 250 000 laserpulser som sendes ut per sekund, muliggjør PRT svært presise og pålitelige avstandsmålinger. Med denne teknologien oppnår R200 en imponerende repetisjonsnøyaktighet på ≤ 3 mm. Ettersom måleområdet til PRT-sensorer, i motsetning til trianguleringssensorer, ikke er begrenset av det geometriske arrangementet til optikken, kan de måle store avstander selv med sin lille design.

På grunn av sin spesielt kompakte design, kan R200 med Pulse Ranging Technology enkelt integreres i begrensede maskindesign. De svingbare koblingspluggene gir ekstra fleksibilitet under installasjonen, slik at selv krevende måleoppgaver kan løses på de minste plassene. For eksempel brukes avstandssensorene på transportbåndsystemer, på automatiske skytteltransporter i høylager eller på monorail-transportører i bilproduksjon. Ikke bare deres ytelse, men også deres kostnadseffektive design gjør sensorene til den optimale løsningen for et bredt spekter av bruksområder. Og innebygd IO-Link er en selvfølge.

For mer informasjon: https://www.pepperl-fuchs.com/norway/no/51436.htm

itSMF SigMa crop

En viktig møteplass for AI og digital transformasjon

Signe-Marie ser frem til å ta i mot folk til workshops og på itSMF-konferansen

Vi er på full fart inn i en ny teknologisk revolusjon. Deet er ingen tvil om at kunstig intelligens er en disruptiv teknologi – som vi må forhode oss til. På itSMF-konferansen 6 vil over 30 internasjonale eksperter ta for seg både problematiske sider og de enorme mulighetene som oppstår i den digitale tidsalderen.

Emerson ASCO_327C_Group crop

Emerson-magnetventil med høy strømning øker pålitelighet og driftseffektivitet

ASCO-serien 327C magnetventil har et direktevirkende design med høy strømning for overlegen strømningskontroll og driftssikkerhet. Emerson har introdusert en ny ASCO-serien 327C magnetventil med et direktevirkende design for høy strømning som leverer et overlegent strømning/kraft-forhold sammenlignet med lignende ventiler. 

E&H Template Test

Kjetil Gulliksrud ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Kjetil Gulliksrud som Sales Engineer. Kjetil tiltrådte stillingen i februar og er lokalisert på våre kontorer i Sandefjord og Tranby.

Karsten Moholt crop

IKM KJØPER Karsten Moholt AS og Aquamarine AS

IKM Gruppen AS har signert en avtale med Remold Invest AS om kjøp av 100% av aksjene i Moreld AS med datterselskaper, herunder Karsten Moholt AS og Aquamarine AS. Moreld AS er etter salget av flere virksomheter og en omstrukturering omdannet til et holdingselskap som eier selskapene Karsten Moholt AS, Aquamarine AS, Teknisk AS, More Holdco KM AS, AO Holdco AS og More Asset AS. Disse selskapene omsatte for 470 MNOK i 2023 (ureviderte tall).