KUKA PalletTech crop

Enkel å lære seg, enkel å bruke, enkel å drifte

KUKAs nye programvare for palletering innebærer et paradigmeskifte

Den nye programvaren KUKA.PalletTech er sluttkundens beste venn. Den gjør det enkelt å definere hvor palleteringer skal skje, selv uten kunnskap om robotprogrammering. – Programvaren er fullt og helt brukertilpasset, på samme måte som PC-ene våre og andre vanlige applikasjoner vi bruker i hverdagen, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA. 

For KUKA var det visse ting som var viktigere enn andre da de utviklet KUKA.PalletTech. – Den skulle være ekstremt enkel å ha med å gjøre; enkel å lære seg, enkel å bruke, enkel å drifte. Og her skulle vi ikke kompromisse på noe som helst, det har vi stått fullt og fast på, sier Micael Amandusson.

Lett tilgjengelige grensesnitt
Nå lanseres programvaren som fungerer sammen med KUKAs systemprogramvarer 8.6 og 8.7. Den fungerer også med så å si hele KUKAs robotprogram.
– De kollaborative robotene våre er de eneste unntakene her, pluss SCARA- og Delta-robotene.
KUKA.PalletTech erstatter den eldre programvaren KUKA.Flexpal fullt ut, men er betydelig enklere å bruke. Nå er det ikke behov for programmeringskunnskaper i det hele tatt. Alle konfigurasjoner skjer i lett tilgjengelige grensesnitt som ikke er vanskeligere å forstå seg på enn skriverinnstillingene på hjemme-PC-en din. 

Stor forenkling for både sluttkunder og integratører
Enkelheten er noe som gjør en stor forskjell ute hos sluttkundene, ifølge Micael Amandusson.
– Også for systemintegratørene våre blir det enklere og raskere å lage avanserte og konkurransedyktige palleteringsløsninger, sier han.
For selv om robotprogrammet genereres automatisk av PalletTech, finnes det entry-points i programmet der integratøren kan gjøre tilpasninger og tillegg.

KUKA.PalletTech håndterer alle eksisterende kombinasjoner for palletering:

  • Single pick and single place
  • Single pick and multi place
  • Multi pick and multi place 

Gripeverktøyet kan definere opptil 32 forskjellige soner, bruke 8 forskjellige innmatingsstasjoner og opptil 21 forskjellige utmatingsstasjoner. Når det gjelder antall ulike laster, paller og mellomlegg den kan håndtere, går grensen ved 999.

Innstilling direkte fra håndkontroll
Men all ære til ytelsen – den største gevinsten er nettopp at den nye programvaren er så enkel å håndtere, og at en stor del av innstillingene kan gjøres direkte fra systemets håndkontroll.
Ifølge Micael Amandusson er dette et slags gjennombrudd for en helt ny tankegang innen moderne industri, der ting som tidligere krevde stor teknisk kompetanse i stadig større grad kan utføres ved hjelp av svært enkle og intuitive grensesnitt.
– Vi er svært fornøyde med hvordan det ble. Jeg ser frem til å få se KUKA.PalletTech i bruk ute hos sluttkundene våre, sier han.
 

NORD-NORDAC-PRO-SK-500P crop

Variantreduksjon i automasjonskapet

Med frekvensomformeren NORDAC PRO SK 500P tilbyr NORD en allrounder i bokformat.  Med NORDAC PRO SK 500P har Nord DriveSystems en kontrollskapomformer for praktisk talt alle drivapplikasjoner. Den er tilgjengelig i varianter med et effektområde på 0,25 til 22 kW, som kan tilordnes ulike krav i forskjellige bransjer. For tiden jobber systemleverandøren med å utvide effektområdet.

Pepperl liten crop

Liten med kraftfull fotoelektriske avstandssensorene Pepperl+Fuchs

Det finnes en mengde applikasjoner som krever nøyaktig avstandsmåling over lange avstander. Denne oppgaven er krevende dersom sensoren ikke kan ta mye plass på grunn av installasjonssituasjonen i maskinen. Pepperl+Fuchs tilbyr nå en løsning med de nye fotoelektriske avstandssensorene i R200-serien integrerer raftig Pulse Ranging Technology (PRT) i et kompakt standardhus. 

Endress Rolf selbo crop

Rolf Selbo ansatt som Sales Engineer i Endress+Hauser

Endress+Hauser Norge opplever betydelig vekst og har ansatt Rolf Selbo som Sales Engineer. Rolf tiltrådte stillingen 1. september 2024 og er lokalisert på vårt hovedkontor på Tranby.

Gylling crop

Ny CEO hos Gylling Teknikk

Selskapet takker Sverre Iversen for sin støe hånd. I 1983 var Sverre Iversen med på å starte det som i dag heter Gylling Teknikk AS. Tre ansatte og ett selskap har nå blitt til åtte selskaper med over 90 ansatte i Norge, Sverige og Finland. Det har vært litt av en reise. Sverre trapper nå ned og 30. juni hadde han sin siste dag som daglig leder. Han gir stafettpinnen videre til Nicolai og holder seg i bakgrunnen i en overgangsperiode.