KUKA

Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent

KUKA.AppTech gjør programmering både enklere og raskere

Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA.AppTech handler om. – Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.

Det som gjør KUKA.AppTech spesiell, er en oppbygging i moduler. Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser. Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden, da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-datamaskinene slo gjennom.

– Vi snakker om en sterk forenkling, der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere. Også nybegynnere på roboter henger med, sier Micael Amandusson.

I drift på rekordtid

Men KUKA.AppTech gjør det ikke bare enklere. Den gjør det også raskere.

– Robotene er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent.

En annen finesse er muligheten til å jobbe offline. Den som arbeider med roboten kan teste bevegelser og bygge opp sekvenser rett fra PC-en sin, uten engang å ha roboten tilgjengelig. 

KUKA.AppTech består som sagt av en rekke programmoduler, og disse inneholder funksjonalitet som normalt kreves av sluttbrukere i de fleste applikasjoner. Eksempler på dette er PLC-integrering, hjemkjøring etter kollisjon, automatisk forandring av lastdata, for å nevne noen.

Det smarte programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp i løpet av årene, under utformingen av ulike industrielle anvendelser. Disse styringskonseptene er brukt til å skape modulene i programvaren.

Smart også for eksperter

Men en mer dreven robotprogrammerer trenger ikke å føle seg begrenset av de ferdige modulene.

– Bevegelsesrutinene og sekvensene kan bygges ut og programmeres for den som ønsker det, sier Micael Amandusson, som mener at KUKA.AppTech er mye mer enn en lettelse for nybegynnere.

– Programbiblioteket har mye å tilby for mer rutinerte programmerere. Det fungerer svært bra også for mer avanserte løsninger og gir en stor tidsbesparelse, sier han.

AMNYTT magasin nr 4 - 2025 er publisert

Ny utgave av AMNYTT magasin

Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.

Emerson AI

Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering

Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.

Pepperl+Fuchs G11

Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber

Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.

Camila Medina, foto: Schneider Electric

Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge

Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.