
Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent
KUKA.AppTech gjør programmering både enklere og raskere
Rask og sikker programmering i kombinasjon med stor enkelhet – det er hva konseptet KUKA.AppTech handler om. – Det er en veldig praktisk løsning som tar robotprogrammeringen til et nytt og svært brukervennlig nivå, sier Micael Amandusson, channel manager i KUKA Nordic.
Det som gjør KUKA.AppTech spesiell, er en oppbygging i moduler. Programvaren bruker forhåndsdefinerte strukturer og sekvenser. Dette kan i korthet sammenlignes med tiden for 30 år siden, da hjemmedatamaskinene gikk fra å kreve en viss kunnskap i programspråk, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-datamaskinene slo gjennom.
– Vi snakker om en sterk forenkling, der du ikke trenger eksamen fra en teknisk høyskole for å programmere. Også nybegynnere på roboter henger med, sier Micael Amandusson.
I drift på rekordtid
Men KUKA.AppTech gjør det ikke bare enklere. Den gjør det også raskere.
– Robotene er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er omtrent 30 prosent.
En annen finesse er muligheten til å jobbe offline. Den som arbeider med roboten kan teste bevegelser og bygge opp sekvenser rett fra PC-en sin, uten engang å ha roboten tilgjengelig.
KUKA.AppTech består som sagt av en rekke programmoduler, og disse inneholder funksjonalitet som normalt kreves av sluttbrukere i de fleste applikasjoner. Eksempler på dette er PLC-integrering, hjemkjøring etter kollisjon, automatisk forandring av lastdata, for å nevne noen.
Det smarte programmeringskonseptet utnytter kunnskap og erfaring som KUKA har bygd opp i løpet av årene, under utformingen av ulike industrielle anvendelser. Disse styringskonseptene er brukt til å skape modulene i programvaren.
Smart også for eksperter
Men en mer dreven robotprogrammerer trenger ikke å føle seg begrenset av de ferdige modulene.
– Bevegelsesrutinene og sekvensene kan bygges ut og programmeres for den som ønsker det, sier Micael Amandusson, som mener at KUKA.AppTech er mye mer enn en lettelse for nybegynnere.
– Programbiblioteket har mye å tilby for mer rutinerte programmerere. Det fungerer svært bra også for mer avanserte løsninger og gir en stor tidsbesparelse, sier han.
Ny utgave av AMNYTT magasin
Møte nestorene Sæland og Borchsenius i videointervju. Les vårt profilintervju med Trygve Dirdal, fagleder instrumentering i Equinor. Vi skriver også om sensorer som forstår og roboter som beskytter – industrien tar nye steg mot smartere, tryggere og grønnere produksjon.
Emerson utvider AI-porteføljen for tryggere og mer forutsigbar automatisering
Emerson har lansert nye AI-løsninger rettet mot industriell automatisering, med særlig vekt på driftssikkerhet og anvendbarhet i virksomhetskritiske systemer.
Pepperl+Fuchs lanserer nye IO-Link huber
Med bruk av IO-Link-huber er mange teknologiske begrensninger en saga blott: de tillater blandet drift av IO-Link-enheter og binære standardsensorer/aktuatorer på en og samme IO-Link-master. De nye IO-Link-hubene i G11- og G16-serien fra Pepperl+Fuchs representerer en spesielt robust og kostnadseffektiv løsning, og gir brukerne størst mulig fleksibilitet i systemplanleggingen.
Ny direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge
Camila Medina (33) tiltrer 1. juni som direktør for industriell automatisering i Schneider Electric Norge. Hun kommer fra stillingen som strategileder for Norden og Baltikum i samme selskap og har tidligere erfaring fra både Statkraft og Schneider Electric.