Fiskal-kalibrering crop

Målefeil på 0,3 prosent kan dette utgjøre et års tap på hele 1 milliard kroner

Korrekte målinger er lønnsomt

Hver dag strømmer enorme mengder olje og gass gjennom diverse produksjons- og salgskanaler. En måleusikkerhet på 0,3% er det maksimale som tillates per i dag ifølge Oljedirektoratets forskrift om fiskal kvantumsmåling av olje og gass. Dette kan virke ekstremt nøyaktig, men når det er store verdier i spill blir også konsekvensene ved tilsynelatende små avvik dyre.

- I 2020 eksporterte Olje og Gass industrien verdier for 326 milliarder kroner. Med en målefeil på 0,3% kan dette utgjøre et års tap på hele 1 milliard kroner, sier Olav Fjeldstad, Teknisk konsulent Elektronisk Kalibrering i Kiwa Norge og legger til: - En investering i korrekte målinger er uten tvil lønnsomt.

Strenge krav til kontroll og dokumentasjon

Oljeindustrien har alltid hatt strenge krav til kontroll og dokumentasjon. Det kreves at måleinstrumentene som er i bruk skal være akkreditert kalibrert. For å kalkulere den totale mengden olje eller gass måles densitet, trykk og temperatur.

- Vi er en helhetlig leverandør, og leverer akkreditert kalibrering av måleutstyr som krever lav usikkerhet og dokumentert sporbarhet i henhold til en nasjonal eller internasjonal standard. Vi leverer en måleusikkerhet som er 10 ganger mer nøyaktig enn det måleforskriften krever, forteller Fjeldstad og legger til: - Kalibrering av utstyret som brukes til fiskale målinger er ikke bare en nødvendighet for å tilfredsstille myndighetenes krav, men også for å skjerme miljøet mot lekkasjer og utslipp, i tillegg vises det i resultatene på bunnlinjen.

Lang erfaring med akkreditert kalibrering
Akkreditert, sporbar kalibrering er en sikkerhet for kunden. Kiwa innehar lang erfaring med denne type kalibrering og kalibreringslaboratoriet har vært akkreditert for fiskal kalibrering i snart 30 år.

- Vi har dyktige kalibreringsteknikere og ingeniører i et nytt og oppgradert laboratorium. Kalibrering og kontroll av utstyr for måling av fiskale parametere kan vi levere på kort tid, sier Fjeldstad.

Omron ATC Barcelona1 crop

OMRON åpner dørene til fremtidens fabrikk med oppdatert automatiseringssenter i Barcelona

Utforske bruken av ny teknologi, for eksempel AI og industriell IoT

OMRONs første automatiseringssenter i Europa har nylig gjennomgått en stor ombygging og inkluderer nå et omfattende demonstrasjonsområde for innovative automatiseringsapplikasjoner. Takket være toppmoderne fjernforbindelser inviteres norske bedrifter inn i morgendagens digitale fabrikk.

les mer...
FG-Tech PressPhoto-IXARC-27mm

Ny encoder i Posital sin IXARC-familie – Kun 27mm lang

Sikrer pålitelig drift under våte og skitne forhold

Posisjons- og bevegelsessensor spesialisten POSITAL, som representeres av FG-Tech AS, har ett nytt familiemedlem i sin populære IXARC enkoder-familie med hus som kun er 27 mm langt. Denne reduserte lengden, kombinert med en diameter på bare 36 mm, betyr at disse superkompakte enhetene er ideelle plass for montering er begrenset.

les mer...
Trend cyber sikkerhet crop

Opplever at virksomheten går på akkord med cybersikkerhet

Går på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering

Fersk rapport fra Trend Micro avdekker et alarmerende behov for å diskutere forretningsrisiko så raskt som mulig. 15. november la IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro, frem en rapport basert på ny forskning. I rapporten kommer det frem at hele 9 av 10 IT-beslutningstagere hevder at virksomheten deres er villig til å gå på akkord med egen cybersikkerhet til fordel for økt digitalisering, økt produktivitet eller andre mål. 

les mer...
Næringsminister MIL crop

Imponert over industrisamarbeid i Agder

MIL fungerer som en arena for samskaping og utvikling

– Dette var veldig nyttig for meg. Her er det mye å følge opp videre, sier den nye næringsministeren Jan Christian Vestre etter et innholdsfylt besøk på Mechatronics Innovation Lab (MIL) ved UiA. Vestre, som representerer Arbeiderpartiet, har som mål å besøke hundre bedrifter før jul.

les mer...