Paradigme crop

Det er små endringer som skal til for å løse kommunikasjonsutfordringene

Industri 4.0 krever Sensor 4.0. IO-Link er en av suksessfaktoren for Sensor 4.0

Begrepet Industri 4.0 begynner å feste seg hos de fleste som arbeider innen automatisering. Foreløpig er det mest som teori og konseptstudier. Nøkkelordet i Industri 4.0 er kommunikasjon.

Det gjelder ikke kun på systemnivå, men også på sensornivå. For å få til dette kreves det intelligens og et kommunikasjonsgrensesnitt i sensorene. Mange sensorer er allerede basert på mikroprosessorer, og det er små endringer som skal til for å løse kommunikasjonsutfordringene. Kommunikasjons-plattformen IO-Link er et effektivt verktøy på vegen.

Av Agnar Sæland, Pepperl+Fuchs Norge

For å lykkes er bransjen avhengig av samarbeid og standardisering, og opp gjennom historien er det mange eksempler på at dette er mulig. Et eksempel er IO-Link. Utviklingen av IO-Link startet allerede i 2006, lenge før begrepet Industri 4.0 dukket opp. I utgangspunktet var det 14 selskaper med i det konsortiet som startet utviklingen, og i dag er det mer enn 100 ulike leverandører som benytter IO-Link i sine produkter og løsninger.

Du kan lese mer om dette temaet her.

Tavle årsmæte crop

To viktige saker i sentrum for Tavleforeningen

Da Tavleforeningen avholdt årsmøte var det to saker som dominerte diskusjonene. Faglig og foreningspolitisk var det sertifiseringsordningen for Godkjent tavleprodusent som engasjerte mest. Men økonomien krevde også oppmerksomhet. Antall medlemmer har positiv utvikling, men deltakelse på foreningens arrangementer har ikke helt kommet seg etter pandemien. Resultatet er at foreningen hadde et underskudd i 2023

JFK Seifert Avfukter crop

Energieffektiv termoelektrisk avfukter bidrar til reduserte kostnader

Termoelektriske avfuktere er i seg selv energieffektive sammenlignet med tradisjonelle metoder, forhandles av JFKnudtzen, som for eksempel installasjon av varmeelementer. Dette resulterer i lavere energiforbruk. Dette er en avgjørende fordel for bransjer som ønsker å redusere energikostnader.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.