
Det er små endringer som skal til for å løse kommunikasjonsutfordringene
Industri 4.0 krever Sensor 4.0. IO-Link er en av suksessfaktoren for Sensor 4.0
Begrepet Industri 4.0 begynner å feste seg hos de fleste som arbeider innen automatisering. Foreløpig er det mest som teori og konseptstudier. Nøkkelordet i Industri 4.0 er kommunikasjon.
Det gjelder ikke kun på systemnivå, men også på sensornivå. For å få til dette kreves det intelligens og et kommunikasjonsgrensesnitt i sensorene. Mange sensorer er allerede basert på mikroprosessorer, og det er små endringer som skal til for å løse kommunikasjonsutfordringene. Kommunikasjons-plattformen IO-Link er et effektivt verktøy på vegen.
Av Agnar Sæland, Pepperl+Fuchs Norge
For å lykkes er bransjen avhengig av samarbeid og standardisering, og opp gjennom historien er det mange eksempler på at dette er mulig. Et eksempel er IO-Link. Utviklingen av IO-Link startet allerede i 2006, lenge før begrepet Industri 4.0 dukket opp. I utgangspunktet var det 14 selskaper med i det konsortiet som startet utviklingen, og i dag er det mer enn 100 ulike leverandører som benytter IO-Link i sine produkter og løsninger.
Lunner kommune tar i bruk KI for smartere avløpsrensing
Lunner kommune tester ny teknologi ved Harestua og Volla renseanlegg. Ved hjelp av kunstig intelligens skal avløpsvann renses med mindre kjemikaler, samtidig som driften effektiviseres og kostnader kuttes.
Nytt OTDR fra Yokogawa
Yokogawa Test & Measurement Corporation lanserer AQ7290-serien, et svært pålitelig og nøyaktig felttestinstrument for optisk fiber som vil lette konstruksjonen og vedlikeholdet av raskt voksende optiske kommunikasjonsnettverk. AQ7290 er utstyrt med nye funksjoner som forbedrer betjening og brukervennlighet. Seks standard- og høyytelsesmodeller er tilgjengelige i serien, og tilbyr et utvalg av to eller tre bølgelengder for å dekke et bredt spekter av fiberoptiske installasjons- og vedlikeholdsmålingsbehov.
Nytt generativt AI-drevet vedlikeholdstilbud fra Siemens
Siemens Industrial Copilot, en generativ AI-basert assistent, styrker hele verdikjeden – fra design og planlegging til engineering, drift og tjenester. Med dette ekspanderer Siemens sitt Industrial Copilot-tilbud med utvidede muligheter for Senseye Predictive Maintenance. Den generative AI-drevne løsningen vil støtte alle trinn i vedlikeholdssyklusen, fra reparasjon og forebygging til prediksjon og optimalisering.
Solid fremgang for Endress+Hauser tross global uro: Satser tungt på innovasjon og gassanalyse
Til tross for krevende globale rammevilkår leverte Endress+Hauser et sterkt resultat i 2024, med økt satsing på gassanalyse, bærekraft og opplæring.