Fossilfri jern crop

HydrogenPro bekrefter FEED-studie med Fortum og SSAB på 700MW fabrikk

HydrogenPro deltar som en del av Fortums FEED-studie, lansert tidligere i år. Fortum, et nordisk energiselskap fra Finland, og SSAB, en svensk stålprodusent, skal utforske mulighetene for å produsere direkte redusert jern med grønt hydrogen i Raahe, Finland.

Fossilfri jernsvamp er et viktig skritt på veien for å avkarbonisere stålindustrien. Den lanserte FEED-studien inkluderer å utforske muligheten for et hydrogenproduksjonsanlegg med en kapasitet på 700 MW. HydrogenPros del av FEED-studien er på minst 200 MW. Studien forventes å være fullført i første kvartal 2024, med endelig investeringsbeslutning forventet i andre halvdel av 2024.

– Vi er glade for å kunngjøre at vi er en del av denne FEED-studien, som manifesterer HydrogenPros sterke posisjon innen det grønne hydrogenområdet i Europa. Å levere vår ledende storskala elektrolysørteknologi til et helnordisk prosjekt er veldig spennende, og vi håper at Norden vil være en ledende aktør i hydrogenverdenen i fremtiden, sier administrerende direktør i HydrogenPro, Jarle Dragvik, og fortsetter:

– Stålindustrien regnes som en av de seks vanskelige sektorene på veien mot en lav- karbonsamfunnet, og vi er stolte av å samarbeide med Fortum og SSAB for å utforske hvordan grønt hydrogen kan bidra til avkarbonisering av stålproduksjon. 

Les mer om FEED-studien på Fortums nettside: Fortum utforsker forutsetninger for fossilfri hydrogenproduksjon ved SSABs anlegg i Raahe 

Dette er den andre FEED-studien rapportert av HydrogenPro den siste måneden, og selskapets pågående FEED-studier utgjør nå mer enn 1,2 GW.

Kotek XL_Prime_fam crop

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

Pepperl_Einlagenscanner crop

Gir raske og presise målinger

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Untitled design - 1

Er AI relevant for prosessindustrien?

Og hvordan spiller no-code AI en rolle på veien til suksess? Prosessindustrien står overfor utfordringer som påvirker vekst og lønnsomhet. Utfordringene inkluderer økende energikostnader, økt konkurranse, og strenge regulatoriske krav. Det er tydelig for mange industrielle selskaper at de må finne nye måter å optimalisere prosessene og forbedre effektiviteten for å fortsette være konkurransedyktige. 

Focus on crop

Focus-1 levers nå i eksplosjonssikker utførelse

Ventilhuset til Focus 1 ble optimalisert for å gi best mulig løsning

Produsentene av verdens første autonome reguleringsventil, Krohne Instumentation og Samson, utvider produktporteføljen.  Nå er ventil tilgjengelig i EX utførelse.