Bosch Rexroth fabrik Ulm crop

Fremtidens fabrikk har høy grad av omstillingsdyktighet

Hvordan realisere visjonen om den fleksible fabrikk

Sammen med foreningen Smart Electronic Factory arbeider Bosch Rexroth med nye konsepter og bruker-cases om praktisk anvendelse. Målet med samarbeidet er ytelseskraftig og omstillbar industriell produksjon. Fremtidens fabrikk må være oppkoblet og svært fleksibel, mener SEF Smart Electronic Factory e.V. I sentrum skal det stå data-baserte, automatiserte og sammenkoblete løsninger.

Og akkurat disse oppgavene vil Bosch Rexroth finne en løsning på. Sammen med SEF jobber selskapet med å verifisere konsepter (Proofs of Concept) og user-cases med målsetting om å skape ytelseskraftig og omstillbar industriproduksjon.

Visjonen om den fleksible fabrikk

– Slik vi ser det er fremtidens fabrikk i høy grad omstillingsdyktig. Bare vegger, tak og gulv har sine faste plasser – alt annet er mobilt. Monteringslinjene settes opp modulært og maskinene kan omstilles til andre linjer etter behov. Alt er sømløst koblet sammen og kommuniserer over 5G. Strøm besørges av et induktivt ladesystem over gulvet, sier Thomas Fechner, leder for Automation & Electrification Solutions hos Bosch Rexroth.

En slik visjon oppstår gjennom konsekvent forsknings- og utviklingsarbeid. Det dreier seg om et Industri 4.0-initiativ fra forskningsinstitusjoner og myndigheter som vil bane veiene mot digitalisering i samarbeid med den industrielle middelklassen.

– I SEF Smart Electronic Factory e.V. flyter kompetansen fra bedrifter med ulike spesialiseringer sammen og slik kan de få frem helhetlige løsninger. Et spesielt blikk ligger på at bedriftene kan oppnå raske digitaliseringsfordeler gjennom løsningene, spesielt innen "brownfield", sier Fechner.

Industrie 4.0: ikke et spørsmål om "hvis" men "hvordan"

Bosch Rexroth sitt bidrag kan sees i automatiseringsplattformen ctrlX AUTOMATION. Plattformen har som mål å overvinne de klassiske grensene mellom maskinstyring, IT-verdenen og tingenes internett (IoT). Den har åpne standarder fra ende til ende, app-programmeringsteknologi, den gjør nettbasert konstruksjon mulig og har en omfattende IoT-tilkobling.

– Digitalisering vil fortsette å endre produksjonsverdenen betydelig. Bosch Rexroth og alle andre medlemmer av vår Industri 4.0-forening har satt seg i oppgave å støtte bedrifter med løsninger som ikke krever ytterligere digitaliseringskunnskap, men i stedet skaper avlastning og fjerner hindringer. Det er ikke lenger et spørsmål om Industri 4.0 skal implementeres, men hvordan. Og vi vil gjerne gi et verdifullt bidrag, forklarer Maria Christina Bienek, adm. dir. for SEF Smart Electronic Factory e.V.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

2397698655

Enny inngår digitaliseringssamarbeid med Guard Automation

Enny hjelper borettslag og næringsbygg med solceller. Nå får de hjelp av det norske teknologiselskapet Guard Automation med å samle data fra ulike solcelleanlegg inn i én plattform.

Rittal kapsling crop

Driftsikkerhet for kapslinger

Varme er sjelden en velkommen gjest i skapsystemer. Derfor er det viktig at uønsket varme fjernes og at ytterligere oppvarming unngås om mulig for å sikre problemfri drift av installerte komponenter. For å løse denne oppgaven brukes ofte filtervifter – et kjølealternativ som ikke tidligere har fått den respekten og påskjønnelsen det fortjener. 

Pepperl Ethernet crop

Sikrer effektiv og pålitelig kommunikasjon av nettverksdata

Industrielle Ethernet-svitsjer sikrer at enheter fra felt til sky kommuniserer pålitelig på tvers av hele nettverket. Pepperl+Fuchs introduserer RocketLinx® Ethernet-svitsjer som kompletterer porteføljen for felt-til-sky-kommunikasjon. Disse produktene har et robust metallhus av høy kvalitet, og tilbyr en rekke viktige ytelses-, administrasjons- og sikkerhetsfunksjoner.