Kotek XL_Prime_fam crop

Kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-en

Horner XL Prime betjenings- og styringssystemer

Horner XL-Prime, som forhandles av Kotek AS, benyttes til styring og automatisering av små og mellomstore maskiner.  Berøringsskjermene i XL Prime-serien er det nyeste tilskuddet til Horner Automations neste generasjons OCS-produktserie.

XL Prime-serien er en serie robuste og pålitelige berøringsskjermer som kombinerer PLS, operatørgrensesnitt, I/O og nettverk i en integrert alt-i-ett-enhet ved hjelp av én enkelt gratis IEC61131-3-kompatibel programvarepakke. 

De er tilgjengelige fra en 3,5-tommers berøringsskjerm i farger opp til 15 tommer. 

Resultater blir lavere kostnader, flere alternativer og enkel å bruke.

Med fullt integrert maskinvare og programvare tilbyr XL Prime-serien enklere programmering, installasjon, utvikling og oppsett.

Kontrollere tar liten plass og kan enkelt og kostnadseffektivt ettermonteres i et eksisterende system. 

XL Prime er ikke begrenset til innebygd I/O. De finnes flere varianter av distribuert ekstern I/O, inkludert Horners OCS I/O, Smartrail, Smartstix, SmartBlock og SmartMod. De kan kommunisere til via CsCAN, Ethernet eller Modbus RTU/TCP, Modbus-basert SmartMod I/O er også en kostnadseffektiv måte å legge til en liten mengde analog I/O. 

XL Prime-serien bruker microSD™ Data Storage Memory, ideelt for datalogging, resepthåndtering og applikasjonsfiler. På denne kan en også legge en lisensbasert web-interface for fjernstyring. Tilkobling XL Prime-serien er designet som et modulært system for enkelt å kunne utvides til større systemer.

CsCAN (CAN Based) høyhastighets nettverks- og Modbus RTU-nettverksfunksjoner samt Ethernet leveres som standard i XL Prime-serien av kontrollere, og tilgjengelig som en valgfri komponent i alle andre modeller. 

Eksterne I/O-alternativer tilbyr høy ytelse, nøyaktige analoge og enkle å konfigurere digitale moduler. Horner I/O har fleksible kommunikasjonsalternativer som enkelt utvider dagens systemer. Tilpasset spesifikke OEM-behov Alle kontrollerne i XL Prime-serien er white-label-produkter: operatørstasjoner som andre selskaper kan omprofilere. De passer også i de fleste skap, konsolldesign og fargevalg. 

Den kombinerer grafisk ladder programmering, utvikling av operatørgrensesnitt, I/O-konfigurasjon og nettverkskonfigurasjon. 

Det brukervennlige grensesnittet gir grafisk form med dra og slipp-editor, samt mer enn 100 funksjoner å velge mellom. 

I tillegg til Cscape Advanced Ladder, støtter Cscape også programmeringsspråkene IEC 1131.

Kotek Norge AS i Lier representerer Horner i Norge og står for både salg, support og prosjektering av deres produkter. 

Pepperl Visunet crop

Større fleksibilitet med nye alternativer for HMI-serien VisuNet FLX

Serien også kan brukes i utvidede temperaturområder fra -20 °C til +50 °C

Visunet HMI-system blir enda bedre. Nå kan det leveres med innebygget RFID-leser for enklere adgangskontroll og utvidet temperaturområde for bruk i krevende industrielle omgivelser. Den modulære VisuNet FLX HMI-plattformen fra Pepperl+Fuchs står for maksimal fleksibilitet. 

 

Hydrogen pro crop

HydrogenPros partner, DG Fuels offentligjør strategisk samarbeid med Air France-KLM

HydrogenPro strategiske samarbeidspartner, DG Fuels annonserte fredag 10 November en strategisk samarbeidsavtale med Air France-KLM. Sistnevnte har investert i DG Fuels for å bidra til nødvendig arbeid for å nå endelig investeringsbeslutning (FID). Gruppen har investert USD 4,7 mill i produsenten av «Sustaianable Aviation Fuel»

ABB besparelse crop

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt

En gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent

I perioden juni til september 2023 gjennomførte ABB energianalyse på mer enn 2000 elektriske motorer med tjenesten ABB Energy Appraisal, og resultatet indikerer en gjennomsnittlig energibesparelse på 31 prosent. Det tilsvarer et sparepotensiale på mer enn 2,1 terrawatt-timer (TWt), basert på en antatt levetid på 20 år.

Endress Trond  crop

Trond Mæland ansatt som Salgsingeniør i Endress+Hauser

Endress+Hauser har ansatt Trond Mæland som ny Salgsingeniør i Norge. Trond kommer fra stillingen som Sales Manager i Trisense AS og tiltrådte den nye stillingen i oktober.