Pepperl_Einlagenscanner crop

En videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien

Gir raske og presise målinger

Pepperl+Fuchs tilbyr en ny LiDAR-sensor med en skannehastighet på hele 100 Hz – ideell for høyhastighetsapplikasjoner. R2300, som er en enstråleskanner, oppnår denne eksepsjonelt høye skannehastigheten ved å skanne på kun ett plan. Sensoren tilbyr den samme kombinasjonen av høy ytelse og kostnadseffektivitet som kjennetegner flerlagsskannere i R2300-serien. 

Grunnlaget for dette er Pulse Range Technology (PRT) som er utviklet av Pepperl+Fuchs.

PRT er en videreutvikling av den klassiske time-of-flight-teknologien som leverer raske og presise måleresultater med over 250 000 utsendte laserpulser per sekund. Denne metoden fungerer pålitelig selv under skiftende omgivelsesforhold. Den meget gode vinkeloppløsningen på 0,1° og et lite lyspunkt sørger for høy presisjon for navigasjons-, posisjonerings- og deteksjonsoppgaver. 

Med sine fire skanneplan er flerlagsvarianten av R2300 spesielt egnet for applikasjoner der fokus er på høy pålitelighet og prosess-sikkerhet, som for eksempel kollisjonsunngåelse, palldeteksjon eller robotapplikasjoner. Men i den nye enkeltlagsvarianten skjer derimot skanning på kun ett plan. Dette resulterer i en fire ganger høyere skannehastighet på 100 Hz, og åpner for nye applikasjoner i høyhastighetsområdet.

For eksempel kan LiDAR-sensoren brukes på rullebaner med høye transporthastigheter for å bestemme volumet av det transporterte godset under bevegelse. Samtidig muliggjør den høye vinkeloppløsningen nøyaktig overvåking av kantposisjonen. Med en skannehastighet på 100 Hz er sensoren også egnet for bruk med raske reguleringssløyfer.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.