NORD-NORDAC-ON-variants crop

Frekvensomformeren NORDAC ON – nå med utvidet effektområde

NORD DRIVESYSTEMS utviklet spesielt sine desentraliserte NORDAC ONSK 300P frekvensomformere for kravene til horisontal transportørteknologi innen intralogistikk og lager. Inverterne kjennetegnes av et integrert Ethernet-grensesnitt, IIoT-evne, full pluggbarhet og en kompakt design. Nå er effektområdet til NORDAC ON utvidet til 3 kW.

NORDAC ON frekvensomformere er en del av NORDs modulsystem og kan kombineres optimalt med produsentens motorer.

- NORDAC ON ble designet for applikasjoner med asynkronmotorer,
- NORDAC ON+ ble designet for kombinasjonen med høyeffektive IE5+ synkronmotorer.

Drevene kan brukes over et bredt hastighetsområde og gir dermed mulighet for variantreduksjon, for eksempel i store intralogistikksystemer. NORDAC ON er nå designet for effektområder på opptil 2,6 kW - NORDAC ON+ for opptil 3 kW. Begge har integrerte industrielle Ethernet-grensesnitt. Kommunikasjonsprotokollene, for eksempel Profinet, EtherNet/IP eller EtherCAT, kan enkelt stilles inn via parametere. Fastvareoppdateringer kan også implementeres via Ethernet. Dette gjør NORDAC ON/ON+ frekvensomformere optimalt egnet for integrering i IIoT-miljøer. Utstyret inkluderer også et diagnosegrensesnitt, M12-tilkoblinger for sensorer og aktuatorer og, med NORDAC ON+, et ekstra protokollbasert kodergrensesnitt som er godt beskyttet mot forstyrrelser.

Økonomisk plug-and-play-løsning
De plassbesparende desentraliserte inverterne kan integreres perfekt i transportbåndsystemer, noe som reduserer ledningsarbeidet betydelig sammenlignet med sentraliserte frekvensomformere. De pluggbare tilkoblingene gjør NORDAC ON/ON+ til en økonomisk plug-and-play-løsning for intralogistikkapplikasjoner. Inverterne egner seg for direkte motormontering eller for veggmontering.

Som med alle NORD frekvensomformere er NORDAC ON/ON+ utstyrt med en kraftig PLS for funksjoner nær frekvensomformeren. Den kan behandle data fra tilkoblede sensorer og aktuatorer, initiere kontrollsekvenser og kommunisere stasjons- og applikasjonsdata til kontrollsenteret, nettverkskomponenter eller til skylagring.

Valgfrie utvidelser
Følgende utvidelser er tilgjengelige for NORDAC ON omformere: Funksjonelle sikkerhetsfunksjoner som STO, interne bremsemotstander for dynamiske start/stopp-prosesser, og en integrert bremsekontroll, som styrer motorholdebremsen uten slitasje og sikrer pålitelig holding av stoppposisjonen kl. stillestående, for eksempel i skråtransportører.

Dens temperaturtoleranser fra -30 ° til +40 ° C, gjør NORDAC ON-serien også egnet for dypfrysing.

Parker IO crop

Parker Hannifin introduserer innovative I/O-tilleggskort for å forbedre servodriverytelsen

Parker Hannifin har forbedret tilbudet innen frittstående og fleraksede Parker-servodrivere (PSD), med et nytt I/O-alternativkort. Dette allsidige tilleggskortet, med plass til ett eller to kort per driver, introduserer en rekke tekniske funksjoner som forbedrer tilpasningsevnen og ytelsen til hele PSD-familien.

Mongstad crop

Aker Solutions skal oppgradere renseanlegg på Mongstad-raffineriet

På det meste skal 500 personer sysselsettes i prosjektet på flere steder i Norge og i Mumbai i India, skriver Aker Solutions i en pressemelding. Kontrakten er verdt mellom 2,5 og 4 milliarder kroner, men selskapet oppgir ikke den eksakte summen.

Eliaden MW crop

Eliaden nærmer seg

Fra 28. til 30 mai åpner elektrobransjens største arrangement sine dører på Norges Varemesses lokaler på Lillestrøm. Også denne gangen har automatiseringsbransjen fått plass i hall C. Arrangementet følger samme lest som tidligere år.

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

10 beste AI-generatorer for produktbeskrivelser

Å lage produktbeskrivelser er ofte en kompleks og tidkrevende prosess. Å finne de riktige ordene og konstruere dem på en måte som er både engasjerende og overbevisende er utfordrende, spesielt når du har å gjøre med et stort utvalg av produkter.